05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Acţiune mai blândă, reacţii secundare mai puţine. Aparent, medicamentele pe bază de plante sunt complet inofensive. Cu toate astea, există mai multe situaţii în care remediile naturiste pot face rău.
Pentru că au o acţiune mai blândă şi mai puţine reacţii secundare, medicamentele pe bază de plante sunt tot mai preferate celor obţinute pe cale chimică. Totuşi, plantele-medicament nu sunt complet inofensive. Ca şi în cazul medicamentelor clasice, nerespectarea strictă a dozelor indicate, a perioadei de administrare şi a pauzelor între cure are consecinţe negative asupra organismului.
Coada şoricelului este contraindicată persoanelor alergice. Băut în exces, ceaiul de coada şoricelului poate produce ameţeală, diaree şi erupţii.
Cătina albă este contraindicată persoanelor care suferă de colecistită acută, pancreatită sau diaree. Din cauza beta-carotenului pe care îl conţine în cantităţi mari, cătina poate provoca alergie bolnavilor de astm bronşic.
Măceşul, deşi foarte util în caz de răceală, când este folosit în exces, provoacă distrugerea smalţului dentar, depunere de pietre la rinichi şi diaree.
Mătasea de porumb, în exces, poate inhiba centrul nervos care coordonează activitatea inimii.
Menta nu este recomandată celor cu hipotensiune, aciditate scăzută a sucului gastric sau hernie. Folosirea ei îndelungată poate duce la decontractarea sfincterului vezicii urinare şi, prin urmare, la incontinenţă urinară.

Articole înrudite