28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Berea cu o concentraţie de alcool scăzută este preferată de români de două ori mai mult în această vară, faţă de perioada similară a anului trecut.
"E un trend clar, e o migraţie a gusturilor, se beau tot mai multe beri dulci sau acrişoare", susţine Constantin Bratu, preşedintele Asociaţiei Berarilor din România.
Deşi aveţi impresia că berea cu lămâie este mai răcoritoare şi mai sănătoasă, cu o concentraţie mai scăzută de alcool, vă înşelaţi. Berile dulci au o concentraţie de 6% zahăr, deloc favorabilă organismului.
Aportul de glucide din organism după consumul a patru-cinci beri este foarte mare şi poate duce cu uşurinţă la diabet şi obezitate.
Dacă în urmă cu trei ani berea cu lămâie aproape că nu exista pe piaţa din România, aceasta a ajuns la o cotă de piaţă de 2%, care ar putea creşte în această vară până la 7%, potrivit estimărilor producătorilor. Reprezentanţii Asociaţiei Berării României susţin că acest consum e semnificativ, că este în creştere şi că urmează tendinţa europeană de a bea limonadă slab alcoolizată cu bere.
"Toţi producătorii de bere au în portofoliu cel puţin o bere de acest gen. Este o tendinţă europeană, care provine din Belgia, ţară unde există cele mai multe beri speciale. În România berile speciale au intrat acum trei ani", a declarat Constantin Bratu.
Din berile cu lămâie nu lipsesc E-urile şi coloranţii artificiali. Cu toate acestea, cel mai dăunător pentru sănătate este conţinutul ridicat de zahăr, pe care majoritatea consumatorilor nu îl conştientizează.


Articole înrudite