24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Margarina te face agresiv
Majoritatea oamenilor ştiu deja că margarina reprezintă o alternativă mai ieftină şi mai nesănătoasă a untului, însă puţine persoane ştiu că margarina îi face pe oameni să fie mai agresivi. Vina o poartă acizii graşi de tip trans, care, pe lângă margarină, mai sunt întâlniţi şi în alte alimente nesănătoase, precum, prăjituri, cartofi prăjiţi etc.
Băuturile calde îţi răcoresc organismul
În zilele toride de vară, sunteţi tentaţi să vă răcoriţi cu băuturi reci, însă acest lucru reprezintă o greşeală. Dacă vreţi să vă răcoriţi cu adevărat, trebuie să consumaţi băuturi calde. Când consumaţi o băutură rece, creierul trage concluzia că în atmosferă e de fapt o temperatură scăzută şi nu ia măsuri pentru a răci organismul. Însă, în cazul în care consumaţi băuturi calde, creierul reacţionează prin declanşarea mecanismului natural de auto-răcire al organismului: transpiraţia.
Bărbaţii se calmează la vederea cărnii
Un studiu neobişnuit realizat în SUA a demonstrat că bărbaţii sunt mai puţini agresivi atunci când se uită la hălci de carne. Cercetătorii cred că explicaţia evoluţionistă are legătură cu statutul de vânători ai stămoşilor bărbaţilor. Carnea era obţinută după vânătoare, astfel că atunci când un bărbat se uită la carne înseamnă că vânătoarea s-a sfârşit deja. Instinctele sale de vânător se domolesc, iar bărbatul începe să se relaxeze.
Mâncarea colorată te poate ajuta să slăbeşti
Tuturor ni s-a întâmplat să nu putem opri din mâncat, însă oamenii de ştiinţă cred că au o soluţie pentru acest lucru: alimentele colorate. Explicaţia e simplă: dacă mâncaţi alimente de diferite culori, creierului îi este mai uşor să stabilească pragul de la care începeţi să mâncaţi prea mult.
Alcoolul îmbunătăţeşte memoria subconştientă
Chiar dacă în mod normal alcoolul are tendinţa să te facă să uiţi lucruri, cercetătorii au înregistrat un efect opus în cazul memoriei subconştiente.


Articole înrudite