Odată cu sosirea primăverii, alergiile se acutizează. Copacii înfloresc, polenul pluteşte în aer, iar rinita alergică şi strănutul pot deveni supărătoare pentru persoanele predispuse la alergii. Există, însă, mai multe trucuri naturale care pot combate alergiile de primăvară. Varza murată şi laptele bătut ajută organismul să facă faţă alergiilor. Motivul este conţinutul ridicat de probiotice din aceste produse alimentare. Ele ajută nu numai la îmbunătăţirea florei intestinale, dar inhibă şi substanţe specifice din organism numite histamine, care, la rândul lor, intensifică alergiile. Prin urmare, alimentele acide fermentate ajută la reducerea simptomelor de rinită alergică, potrivit experţilor. Consumul de broccoli crud combate, de asemenea, alergiile. Broccoli conţine antioxidanţi şi fitochimicale specifice, care sunt foarte utile pentru organism şi au capacitatea de a atenua reacţiile alergice. Cel mai indicat este consumul de broccoli preparat la abur, pentru a-şi păstra cantitatea maximă de substanţe benefice. Pentru a reduce simptomele alergiilor de primăvară, medicii recomanda suplimente de vitamina D. Aceasta creşte rezistenţa sistemului imunitar, ceea ce contribuie la lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor. Mai mult decât atât, vitamina D are capacitatea de a combate alergiile prin reducerea inflamaţiei, ameliorează tusea, secreţiile nazale şi astmul cauzate de polen.