13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vaccinarea anti-COVID, din iulie, doar la medicii de familie
Vaccinarea anti-COVID, din iulie, doar la medicii de familie

Ministerul Sănătăţii a anunţat că vaccinarea anti-COVID se va face doar în cabinetele medicilor de familie, începând cu 1 iulie 2022, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Măsura a fost adoptată într-o şedinţa de Guvern ce s-a desfăşurat pe data de 14 aprilie.

”Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare beneficiază de o alocaţie de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport electronic, care se achiziţionează de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi se distribuie centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie, ambulatoriilor de specialitate sau autorităţilor publice locale”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Ordonanţa de urgenţă adoptată prevede mai multe măsuri legate de sistemul de sănătate, printre care se numără şi faptul că medicii de familie şi medicii din ambulatoriu pot acorda în continuare consultaţii medicale la distanţă pentru pacienţii cu afecţiuni cronice şi boli cu potenţial endemo-epidemic.

Şi terapiile psihiatrice şi serviciile conexe actului medical furnizate de psihologi şi logopezi se pot acorda în continuare la distanţă. Consultaţiile la distanţă se validează fără a fi necesară utilizarea cardului de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

Investigaţiile din ambulatoriu necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare, precum şi a pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet zaharat, afecţiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, se efectuează în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora, chiar dacă au fost epuizate fondurile de la casele de sănătate. Sumele pentru decontarea acestor servicii se suplimentează prin acte adiţionale. Acest lucru este valabil şi pentru pacienţii care suferă de insuficienţă renală cronică.

 Serviciile medicale şi medicamentele pentru tratarea cazurilor de COVID-19 şi a complicaţiilor acestora se acordă în continuare tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României.

 


Articole înrudite