09 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Barajul de promovare în Liga a 3-a va începe pe 1 august
Barajul de promovare în Liga a 3-a va începe pe 1 august

Comitetul de Urgenţă FRF a fixat marţi, calendarul şi regulamentul de organizare şi desfăşurare pentru partidele care vor contribui la configurarea componenţei Ligii 3 în sezonul 2020/2021. Pentru promovarea în eşalonul trei, prin tragere la sorţi au fost stabilite 14 mini-grupe de câte 3 echipe, în fiecare mini-grupă urmând să se dispute 3 partide, fiecare dintre acestea pe teren neutru.
Campioana Galaţiului care se va decide între Avântul Valea Mărului şi Zimbru Slobozia Conachi, încă nu se ştie cum, a fost repartizată în grupa A din regiunea a 7-a alături de campioanele din Vrancea şi Brăila. Partidele se vor disputa conform tabelei Berger de patru echipe - 2 vs 3, 1 vs 2, 3 vs 1 -, iar fiecare echipă va îndeplini o dată rolul de gazdă, deşi partidele se dispută pe teren neutru.
Programul grupei A: Galaţi - Brăila, pe 1 august; Brăila - Vrancea, pe 5 august; Galaţi - Vrancea, pe 9 august, toate de la ora 17.30. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Galaţi trebuie să transmită către FRF echipa care va participa la barajul de promovare în Liga a III-a până cel târziu pe 27 iulie. Una dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească reprezentanta Galaţiului la baraj este Certificatul de Identitate Sportivă, CIS-ul, document emis de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Criteriile de departajare

La finalul celor trei meciuri din grupe, echipa de pe primul loc va obţine promovarea în al treilea eşalon. În situaţia în care o partidă se termină la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, dar rezultatul acestora va fi luat în considerare doar drept criteriu pentru situaţia în care două sau trei echipe sunt la egalitate de puncte în mini-grupă, criteriul 7 din lista de criterii:
1. rezultatele directe;
2. golaverajul în jocurile directe;
3. număr mai mare de goluri marcate în meciurile directe;
4. număr mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe (deşi partidele se dispută pe teren neutru, una din echipe are statutul de gazdă);
5. golaverajul general din mini-grupă;
6. număr mai mare de goluri marcate în mini-grupă;
7. rezultatul executării loviturilor de departajare în jocurile directe terminate cu remiză între echipele aflate la egalitate de puncte.
De asemenea, în conformitate cu noile modificări aduse Legilor Jocului, s-a aprobat creşterea la cinci a numărului de schimbări permise în aceste partide.


Articole înrudite