29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Roş-alb-albaştrii au condus cu 1-0 la Tg. Jiu şi au fost foarte aproape să rămână neînvinşi şi după cea de-a treia etapă. Matulevicius le-a spulberat visul în prelungiri.

Pandurii au început partida desfăşurată duminică seara cu multe rezerve dar asta nu i-a împiedicat să înceapă destul de tare şi să pună presiune pe careul oţelar dar fără ocazii clare de gol. După primul sfert de oră, gălăţenii au preluat iniţiativa şi au ripostat prin şutul lui Astafei. Peste doar cinci minute, o acţiune de toată frumuseţea a Oţelulul care s-a purtat pe traseul Neagu -Iorga, a urmat centrarea perfectă pentru Astafei, venit la bara a doua şi acesta a pus latul şi a marcat. Atacantul gălăţean a fost foarte activ în prima parte şi a trecut pe lângă majorarea scorului de pe tabelă în min.34.

 

Repriza a doua a debutat cu 10 minute de foc. Paraskevas (min.47) a profitat de o bâlbîială colectivă în careul nostru şi cu ceva şansă a restabilit egalitatea. Roş-alb-albaştrii nu au acuzat şocul şi au ripostat imediat dar şutul lui Marquinhos (min.51), găsit cu o pasă măiastră de Iorga, a fost respins în corner de portarul gorjean. Lovitura de colţ a fost reluată cu capul de Sîrghi, dar balonul s-a dus peste poartă. În ultima jumătate de oră, tehnicianul gazdelor şi-a introdus artileria grea: Erico, Eric şi Matulevicius şi jocul Pandurilor a căpătat mai multă consistenţă. Tactica a dat roade până la urmă, Eric a executat o lovitură liberă iar Matulevicius a deviat în poarta gălăţeană şi ne-a detronat din poziţia de lider a Ligii I.

 

Pandurii Tg. Jiu - Oţelul Galaţi 2-1( 0-1)

stadion Municipal , spectatori: 4.000

Au marcat: Paraskevas (min. 47), Matulevicius (min.90+2) respectiv Astafei (min.20)

Formaţii:

Pandurii: Lazar - Pleaşcă, Paraskevas (min. 64 Erico), Mamele, Bohale - D.Nistor, P.Anton - Buleică, C,Cristea (min. 62 Eric), Nicoară - Lemnaru (min. 64 Matulevicius). Antrenor Cristi Pustai.

Oţelul: Joao Felipe, Sîrghi, Costin, D.Popescu - Neagu (min. 74 Milea), Filip, Giurgiu - Iorga, Astafei (min.78 Paraschiv), Marquinhos (min. 88 Băjenaru). Antrenor: Ionuţ Badea

cartonaşe galbene: D.Nistor (min.36), Pleaşcă (min.55), Nicoară (min.66), Anton (min. 84) respectiv D.Popescu (min.4), Marquinhos (min.66)

Arbitru: Teodor Crăciunescu (Rm. Vâlcea)

 

Asistenţi: Marian Gaşpar (Timişoara) şi Adrian Popescu (Craiova)



Articole înrudite