19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Roş-alb-albaştrii au pierdut cu un scor neverosimil la Cluj, scor 2-7 cu CFR şi au coborât pe locul XIV în clasament. Giurgiu a fost eliminat pe final şi va absenta la jocul de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş.

Seria neagră pentru fosta campioană a României din urmă cu trei sezoane a continuat şi în etapa a X-a. Apogeul crizei a fost atins în confruntarea cu CFR-ul, o echipă aflată şi ea în suferinţă. Oţelul a pierdut lamentabil, un joc în care a încasat „doar”şapte goluri. Antrenorul Ionuţ Badea i-a titularizat din primul minut pe Henrique, autorul unei duble, şi pe Cooper, dar a rămas fără reacţii în faţa atacurilor în valuri ale gazdelor iar la final a dat o declaraţie halucinantă. Cu siguranţă astăzi va avea loc şedinţa de analiză în urma căreia se va lăsa cu sancţiuni. Important este ca toţi cei vinovaţi de situaţia actuală să plătească în egală măsură. Liga I va lua o pauză pentru ultimele două meciuri ale României din preliminariile Campionatului Mondial Brazilia 2014 cu Andorra şi Estonia. Următorul joc oficial pentru Oţelul va fi cel cu Gaz Metan Mediaş, de pe teren propriu, programat pe 19 octombrie.

Declaraţii:

Narcis Răducan - director general Oţelul: „Cred că ruşine e cuvântul potrivit pentru ce s-a întamplat azi. Mie îmi e ruşine. Aş spera ca tuturor să le fie ruşine. Jucătorilor, în primul rând. Mie mi-e ruşine să intru la vestiare. Nu mi s-a întâmplat de multe ori în carieră un asemenea rezultat. Nu vom lua decizii la cald, vom analiza randamentul fiecăruia şi cu siguranţă vom lua măsuri. E bine că avem o săptămână de pauză şi avem timp să ne refacem din toate punctele de vedere. Nu vrem să discutăm despre arbitraj, nici despre tactica, nici de nimic. Când iei şapte goluri, nu poţi avea nicio scuză. Am încercat la pauză să le ridicăm moralul jucătorilor. A fost o uşoară schimare în atitudinea lor, dar… e de nepermis. E un rezultat pe care trebuie să-l uităm rapid şi să revenim. Suporterii nu merită astfel de umilinţe. Au suferit şi ei. Rămânem într-o zonă instabilă a clasamentului, dar diferenţa este mică. Din punct de vedere valoric, nu trebuie să ne facem griji. Important este să nu ne mai comportăm ca în această seară. Tot jucătorii trebuie să repare ce au făcut”.

Ionuţ Badea - antrenor Oţelul: „Este un eşec dureros, umilitor. Sunt situaţii de gestionat în momentul de faţă. Este cea mai mare înfrângere din cariera mea de antrenor şi pentru mine este o umilinţă. Dacă nu ar fi existat acel ofsaid lucrurile ar fi stat altcumva. Pentru noi există semne de întrebare legate de evoluţia fiecărui jucător din teren. Am făcut cadouri adversarilor la fiecare fază în prima repriză, apoi discuţia de la pauză nu a avut darul de a scoate ceva. Eu şi la 4-0 credeam că se mai poate întoarce rezultatul. Echipa nu a înregistrat o revenire, trebuie să analizăm greşelile. Pentru noi rămâne semnul de întrebare, de ce nu am reuşit să revenim. După un început bun de campionat, lucrurile nu au mai funcţionat cum ar fi trebuit, este un moment greu care trebuie gestionat ca atare. Lor le-a intrat tot, iar nouă aproape nimic".


Articole înrudite