29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
HC Oţelul Galaţi - HC Zalău 23-22 (15-13)
sala Siderurgistul, spectatori: 300
Formaţii: HC Oţelul: Mihaela Blaga (16 intervenţii), Ramona Ciontu - Nicoleta Tudor (2 goluri), Georgeta Grigore, Nicoleta Iacob, Alina Horjea (9), Daciana Curtean (2), Paula Pavăl, Cătălina Cioaric (5), Manuela Manda (4), Delia Mărginean (1), Diana Druţu. Antrenor: Liviu Paraschiv
HC Zalău: Andreea Cheţa, Mirela Nichita - Georgiana Ciuciulete (4), Ana Maria Şomoi, Adriana Holhoş (1), Mariana Cristoaica, Florina Þurcaş, Elena Băbeanu (4), Alina Czeczi (11), Nicoleta Molfea (1). Antrenor: Gheorghe Tadici
Aruncări de la 7 metri: Oţelul - 3 (toate transformate); Zalău - 9 (1 ratată)
Eliminări: Oţelul - 10 minute; Zalău - 2 minute
Arbitri: Georgian Băducu - Răzvan Voicu, ambii din Buzău
Evoluţia scorului: 0-2 (min. 3),5-3 (min. 8), 10-6 (min. 18), 11-11 (min. 26), 13-11 (min. 28), 18-13 (min. 33), 19-19 (min. 49), 19-21 (min. 51), 22-21 (min. 56)

Handbalistele de la Oţelul s-au jucat din nou cu nervii spectatorilor. Dacă esti bolnav de inimă, ai mari şanse să ajungi la spital după un asemenea joc. La fel ca la Bucureşti în runda precedentă, oţelarele au apăsat pe acceleraţie încă de la început şi au reuşit să se desprindă la patru goluri. Din păcate, din nou brigada de arbitri şi-a dat în petic, prin deciziile luate părând că au unele datorii neachitate faţă de temperamentalul antrenor Gheorghe Tadici. Pe acest fond, zălăuancele au rămas în joc iar la pauză diferenţa pe tabela de marcaj a fost de numai două goluri în favoarea fetelor conduse de Liviu Paraschiv.

Final tensionat
Gazdele au început în forţă în partea a doua, golgetera Alina Horjea şi-a intrat în mână, extrema Cătălina Cioaric a înscris din unghiuri imposibile şi şi-au dus echipa la un ecart de cinci goluri, care în cele din urmă avea să se dovedească decisiv în stabilirea învingătoarei. Asta chiar dacă oaspetele nu au cedat, profitând de unele greşeli în defensiva noastră şi au trecut în avantaj în min. 51. Tensiunea a atins cote maxime pe final, „Manu” a înscris în min. 59 şi 30 de secunde, iar oaspetele au irosit o aruncare de la 9 metri, prin Băbeanu, în ultima secundă. HC Oţelul a acumulat opt puncte şi se menţine în plutonul fruntaş în clasamentul Ligii Naţionale.

Declaraţii:
Liviu Paraschiv - antrenor HC Oţelul: „Foarte greu şi acest meci. Eu am mai spus că va fi un campionat extrem de dificil, până acum se confirmă. Nu sunt mulţumit nici de jocul nostru, apărarea a evoluat într-o manieră foarte slabă. Arbitrajul le-a împins un pic pe adversare, cel puţin în prima repriză noi am avut şapte-opt de joc pasiv, ele nici unul. E o problemă cu arbitrajul în România!”
Gheorghe Tadici - antrenor HC Zalău: „Un meci pierdut pe mâna noastră! Părerea mea este că la ultima acţiune arbitrii ar fi trebuit să ne acorde aruncare de la 7 metri. Campionatul este mai echilibrat decât anul trecut, dar, bineînţeles, este vorba de la locul secund în jos”. 


Articole înrudite