28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sala Antilopa din capitală a găzduit sâmbătă şi duminică cea de-a XX-a ediţie a concursului naţional de Dans Sportiv Cupa Oriflame 2010. Cu o participare numeroasă, peste 300 de perechi, concursul chiar dacă s-a desfăşurat pe timp de criză, a fost organizat destul de bine. Singurul inconvenient pe care l-au simţit toţi sportivii a fost faptul că s-a dansat pe parchetul sălii, care a redus un pic din viteza de execuţie. La competiţie au fost prezente peste 35 de cluburi din ţară, ponderea deţinând-o cluburile din Bucureşti, dar şi cele din Galaţi, Brăila, Buzău, Bacău, Iaşi, Arad, Piteşti, Ploieşti, Craiova, Slatina, etc. Printre acestea s-a numărat şi Clubul de Dans Sportiv Fantezia care a participat la această competiţie cu 6 perechi, reuşind la final să obţină trei locuri I, un loc II şi două locuri VIII, amândouă locurile la un pas de finală. Dar iată rezultatele complete ale dansatorilor de la Fantezia:
Andrei Macarie - Alexandra Constantinescu, locul I la open basic 16-18 ani; Cosmin Lupoaie - Andra Radu, locul I la clasa E 6-9 ani; Alexandru Pământ - Diana Marghidan, locul I la clasa Hobby 6-9 ani; Valentin Stăncescu - Diana Vrânceanu, locul II la clasa Hobby 12-15 ani; Adrian Lupoaie - Alexandra Ionescu, locul VIII la clasa E 14-15 ani; Ionuţ Holoc - Eleni Ursu, locul VIII la clasa Hobby 12-15 ani. „O competiţie destul de grea, cu multe perechi valoroase, dar sunt foarte mulţumită că la sfârşitul competiţiei arbitrii m-au felicitat pentru că sportivii pe care-i antrenez au prezentat în coregrafiile lor o tehnică foarte curată şi de aceea s-au detaşat clar în învingători. Cele trei perechi care au luat locul I au fost apreciate aproape de toţi arbitrii cu locul I şi doar răzleţ a apărut câte un II sau III. Alexandru şi Diana au reuşit din două concursuri Hobby, cu două clasări deosebite (locul III şi locul I) să treacă în clasa E, iar Cosmin şi Maria, după evoluţia lor la acest concurs, ne dau mari speranţe pentru Cupa României, prima lor competiţie majoră la open”, ne-a declarat Dana Lefter, antrenorul delegat la acest concurs. Un bilanţ al lunii septembrie pentru „fantezişti” arată cam aşa:
- competitii interne: 13 locuri 1, un loc II, patru locuri III, două locuri IV şi un loc V.
-competitii internaţionale: două locuri I, două locuri II, un loc III şi două locuri IV. Următoarele competiţii ale sportivilor de la Fantezia în luna octombrie vor fi: Cupa României de la Bucureşti, Cupa Phoenix de la Ploieşti şi Festivalul Naţional de Dans Galleria 2010 de la Suceava.


Articole înrudite