23 mai - 23 ani de Monitorul de Galaţi Recomandat

Duminică, 23 Mai 2021 00:00
Publicat în Știrea zilei

Pe 23 mai 1998 apărea prima ediţie a cotidianului Monitorul de Galaţi. A fost o lansare de poveste, cu zeci de mii de oameni în stradă care ne-au fost alături pe parcurusul celor 23 de ani. În toţi aceşti ani au pus umărul la bunul mers al ziarului zeci de colegi, în toate departamentele: publicitate, difuzare, contabilitate, secretariat, oameni care nu se văd, dar au aceeaşi mare responsabilitate ca reporterii şi redactorii, de altfel cei mai vizibili reprezentanţi ai unui cotidian.

Cu toţii avem multe amintiri plăcute, pe care ar fi greu să le putem ilustra în două pagini de ziar, dar şi momente grele. Echipa noastră a trecut peste toate, cu pasiune pentru meserie, cu dăruire pentru cititori şi cu dorinţa - de 23 de ani aceeaşi - de a informa corect cititorii cu privire la tot ce se întâmplă în Galaţi. Ultimul an, anul pandemiei, nu ne-a răpus. Ne-am adaptat, am informat din surse oficiale, am documentat ştirile, în ciuda fenomenului Fake News, care uneori pare să acapareze şi să înghenuncheze presa tradiţională, asumată şi informată.

Nu am renunţat nici la ediţia print, cu farmecul ei aparte. Am rezistat, în timp ce ziare naţionale, cândva de mare anvergură, au renunţat să mai tipărească în format clasic. Poate suntem nostalgici, poate ne place prea mult să savurăm cafeaua citind un ziar, dar nu suntem singurii, căci fără cititorii noştri care continuă să ne citească atât în format print, cât şi online, nu am fi putut ajunge aici.

Anul acesta nu ne putem gândi la o petrecere, căci cu virusul care ne-a dat tuturor viaţa peste cap nu este de glumit, dar putem să vă prezentăm o galerie de imagini din culisele redacţiei, privind înapoi cu drag şi nostalgie şi, în acelaşi timp, privind înainte cu speranţa că vom avea inspiraţia să ne reinventăm în fiecare an pentru a face faţă provocărilor vremurilor ce vor veni.

Noi, echipa de astăzi, mulţumim echipei de ieri, mulţumim colaboratorilor şi mai ales cititorilor!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu