A murit pe trecerea de pietoni lovit de ambulanţă Recomandat

Vineri, 06 Iulie 2018 15:52
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tragedie pe o trecere de pietoni din oraşul Tecuci. Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Tecuci, traversa pe o trecere de pietoni când a fost acroşat şi lovit de o ambulanţă, în seara zilei de joi, 05 iulie 2018. A murit mai apoi la spitalul din Tecuci. Autospeciala nu avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. "El a trecut pe trecerea de pietoni, regulamentar, ambulanţa a venit în viteză şi l-a făcut praf. Altceva ce să mai spun. Ambulanţa avea pacient înăuntru, nu înţeleg de ce nu îi funcţiona sirena sau girofarul", spunea Eduard Băraru, fiul victimei. În plus, spun rudele bărbatului decedat (foto), Mircea Dumitrescu, acesta nu obişnuia să bea alcool aşa că este exclus să fi fost băut.

La Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Galaţi deja a început o anchetă internă în acest caz tragic. "Noaptea trecută, pe raza municipiului Tecuci, a avut loc un accident în care a fost implicată o ambulanţă a serviciului nostru. Pe o trecere de pietoni din Tecuci, aparent, ambulanţierul care se afla la volanul autospecialei a lovit un bărbat de 62 de ani care traversa. Pacientul a intrat imediat în comă. I s-au acordat primele îngrijiri la faţa locului, a fost transportat la spitalul din Tecuci, cea mai apropiată unitate medicală, a intrat în stop cardiac, s-au făcut manevre de resuscitare 45 de minute, dar apoi s-a declarat decesul. Ambulanţierul care a produs acest accident are 51 de ani şi lucrează la noi din anul 2000, nu a mai creat vreodată probleme. Noi am deschis propria anchetă internă, am avut şi de dimineaţă o şedinţă cu întregul personal. Dacă va fi găsit vinovat ambulanţierul riscă să îşi piardă locul de muncă", a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Ambulanţa avea un pacient adus de la Umbrăreşti către spitalul din Tecuci, dar autospeciala nu avea semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. În acest caz ar fi trebuit să acorde prioritate pietonului pe trecere. "Ambulanţa nu avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, iar acest lucru se datorează protocolului care nu impunea acest aspect. Pietonul accidentat mortal traversa regulamentar pe trecere. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", a declarat scms. Iulian Unguru, IPJ Galaţ. Ambulanţierul nu consumase alcool.

09Mortal rude

Sursa foto: Facebook

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu