25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Devastaţi de durere, părinţii unui copil de numai 2 ani acuză medicii Spitalului de Urgenţă pentru Copii că le-au tratat greşit băiatul, acesta decedând la 17 ore de la internare. Oamenii spun că băiatul a fost dus la spital, pe picioare, de către mamă, având doar o amigdalită şi că iniţial nimeni nu i-a spus că băiatul ar avea vreo afecţiune gravă. Abia când copilului i s-a făcut vitamina K şi fenobarbital au început convulsiile şi medicii au spus că nu mai au ce face. „L-am dus pe picioare, se juca, avea doar roşu în gât. Vomase cu o seară înainte, dar în rest nu a avut nicio boală, niciodată. Când l-am dus la spital nu mi-au spus că are ceva grav. Tot am stat lângă el şi la un moment dat nu mai deschidea ochii. M-am dus la asistente şi le-am spus. Ele au sunat doctoriţa, dar mi-au zis să stau liniştită că poate s-a speriat de perfuzii. Apoi a ieşit medicul şi a spus că nu mai are ce îi face şi că nu ştie de ce a murit. Că poate a fost otrăvit. De ce nu mi-au spus, dacă avea ceva grav, dar cred că nici ei nu ştiau ce are? Vreau dreptate”, spunea plângând Grigoriţa Lazăr, mama băiatului. Deşi copilul a decedat sâmbătă, abia astăzi a fost dus la autopsie, rudele acuzând că astfel s-a încercat muşamalizarea cazului. „Nu pot să cred că a murit. Şi a murit aşa, fără să aibă înainte nimic. Nu îmi revin. Vreau să plătească cei care au greşit şi mi-a murit băiatul”, spunea şi Florin Lazăr, tatăl băieţelului. Rudele s-au dus să depună plângere la comisia de malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, plângere preluată de directorul instituţiei, dr. Valentin Boldea. Cazul va fi supus anchetei. Din păcate, pentru ca expertiza să se facă, trebuie plătit un expert cu 2.000 de lei. Familia nu are banii, aşa că dacă nu îi va ajuta cineva cazul va fi clasat.
„Nu puteam face nimic”
Medicii spitalului se apără şi spun că nu au nicio vină şi că băiatul suferea de o meningoencefalită greu de diagnosticat. „Din păcate, mai există astfel de cazuri faţă de care medicina e neputincioasă. Suntem alături de suferinţa familiei, dar aici chiar nu se putea face ceva. La examenul necroptic copilul a prezentat meningoencefalită. Este extrem de greu de diagnosticat. I se putea face, într-adevăr, o puncţie lombară şi aşa se diagnostica meningoencefalita, dar dacă o făcea copilul murea în acel moment, de aceea chiar felicit colega că nu a făcut-o, altfel părinţii rămâneau marcaţi clar pe viaţă”, a precizat dr. Ginel Baciu, de la Spitalul de Copii Galaţi.
Comisia de malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică şi Poliţia au deschis anchete în acest caz, la plângerea prealabilă a părinţilor.


Articole înrudite