Asimptomatic, a refuzat internarea, dar a murit Recomandat

Miercuri, 15 Iulie 2020 14:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţia cauzată de infectările cu noul coronavirus devine de la zi la zi mai critică în judeţul Galaţi. Astăzi, miercuri, 15 iulie 2020, a fost depășită cifra medie a noilor confirmări, de la media zilnică de 30, la 53 (citește și COVID-19: 53 de noi infectări confirmate la Galaţi, în ultimele 24 de ore).

În plus, s-a înregistrat şi un nou deces provocat de COVID-19, al 107-lea de la nivelul județului Galați. Din păcate, grav este că în acest caz este vorba despre o persoană care a refuzat internarea deşi era pozitivă în urma testării pentru COVID-19. Când a cerut ajutor, a fost prea târziu. Pacientul avea şi obezitate de tip III. „În cursul nopţii trecute (n.r. - marți, 14 iulie 2020), un echipaj SMURD a fost direcţionat către o solicitare venită de la un bărbat de 45 de ani, care, pe data de 12 iulie s-a prezentat în UPU, i s-a recoltat test COVID, a ieşit pozitiv, iar pacientul a cerut să meargă acasă. În cursul nopţii a sunat la 112, părea într-o insuficienţă respiratorie severă. Până a ajuns echipajul de terapie intensivă, pacientul intrase în stop cardio-respirator. S-au încercat manevre de resuscitare, fără rezultat, astfel, s-a declarat decesul. Bărbatul era externat la domiciliu, la cerere, după ce s-a prezentat în UPU pe 12 iulie cu tuse seacă, oboseală, era afebril, simptome apărute în ultimele 10 zile. Pe 12 iulie a refuzat internarea, nu era febril, avea 35,6 grade Celsius“, a precizat dr. Angel Trifan, medic şef UPU-SMURD Galaţi.

Acest prin deces al unui pacient pozitiv care a refuzat internarea ar trebui să tragă un semnal de alarmă. „Avem prima persoană decedată din rândul celor care refuză internarea în spital. Este o persoană de 45 de ani, parţial asimptomatică, care a decedat azi-noapte, tocmai pentru că a refuzat să fie tratat în spital. Fac un apel la toţi aceşti oameni care nu înţeleg că virusul este lângă noi, că îl avem printre noi, să dea dovadă de un comportament responsabil, dacă nu pentru ei, pentru societate. Să nu mai ducă în derizoriu măsurile luate de autorităţi pentru că, mai mult ca oricând, avem nevoie de un comportament responsabil. Se moare, şi dovada clară este în judeţul Galaţi. Era o persoană tânără, care a refuzat internarea. Virusul, boala a evoluat extrem de repede, de la ora apelului la ambulanţă şi până a ajuns ambulanţa, persoana a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat. Nu cred că mai este momentul de glume, nu mai este momentul de a pune la îndoială în vreun fel existenţa acestui virus. Facem tot ce ţine de noi în momentul de faţă, să controlăm această situaţie, dar fără un comportament responsabil din partea tuturor, nu vom putea trece peste această situaţie. Iar comportamentul responsabil trebuie să fie din partea cetăţenilor“, a precizat prefectul judeţului Galați, Gabriel Avrămescu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu