12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Rugăciuni la Galaţi înainte de Postul Paştelui
FOTO: Rugăciuni la Galaţi înainte de Postul Paştelui

În Duminica a 33-a după Rusalii, numită şi Duminica Vameşului şi a Fariseului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit slujba Sfintei Liturghii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi.
"În această perioadă pregătitoare pentru Postul Sfintelor Paşti, numeroşi credincioşi din municipiul Galaţi s-au rugat împreună cu ierarhul Dunării de Jos şi cu soborul slujitor al Catedralei pentru mai binele tuturor şi pentru a primi binecuvântarea şi ajutorul lui Dumnezeu în urcuşul duhovnicesc început astăzi.
În cadrul slujbei, Arhipăstorul Dunării de Jos l-a hirotonit pe tânărul Ionuţ-Sorin Răileanu întru diacon.
Ca în fiecare duminică, răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al Catedralei arhiepiscopale.
La momentul cuvenit, mai mulţi copii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.
În omilia rostită cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop Casian a vorbit despre perioada mai intensă de rugăciune şi de pocăinţă care începe cu această duminică şi a tâlcuit înţelesurile duhovniceşti ce se desprind din Evanghelia duminicii de la Sfântul Luca.
La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe cei prezenţi la slujbă", informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. FOTO, mai jos!
! Potrivit basilica.ro, Postul Paştelui va începe luni, 18 martie, şi reprezintă o perioadă de pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului, sărbătorit anul acesta în data de 5 mai.


Articole înrudite