21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţiul a devenit primul oraş din Moldova unde se poate plăti cu cardul la piaţă
Galaţiul a devenit primul oraş din Moldova unde se poate plăti cu cardul la piaţă

Începând de astăzi, joi, 19 septembrie 2019, Galaţiul a devenit primul oraş din Moldova unde plata la piaţă pentru legume, fructe, brânzeturi sau carne poate fi făcută şi cu cardul bancar. 20 de terminale POS au fost instalate la mesele şi vitrinele frigorifice ale mai multor producători locali din Piaţa Centrală din Galaţi. Monitorul de Galaţi a relatat despre acest subiect în articolul "POS la tarabele din Piaţa Centrală, de săptămâna viitoare".

"Dorim ca, prin intermediul acestui proiect, să îi atragem şi pe cei care nu sunt, în mod tradiţional, clienţii fideli ai pieţei din Galaţi. Pe 20 septembrie deschidem aici Târgul de Toamnă, iar prin introducerea plăţii cu cardul sperăm să avem primii clienţi din categoria celor care în mod normal ocolesc piaţa", a declarat Viorica Sandu, director al Pieţei Agroalimentare Galaţi. Prezent la evenimentul de implementare a proiectului, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat: "Peste tot în lume, chiar şi în pieţele volante, aveţi posibilitatea de a plăti cu cardul la comercianţi. De aceea mă bucur că am ajuns şi noi, la Galaţi, să intrăm în această categorie".

Decizia de introducere a plăţii cu cardul la producători a fost luată după ce un studiu de piaţă comandat de Mastercard a arătat că nouă din zece adulţi care locuiesc la oraş deţin un card bancar şi fac plăţi cu acesta, în medie, de două ori pe săptămână. Iniţiativa de la Galaţi vine după ce, la începutul verii, interesul orăşenilor pentru cumpărarea de produse agricole cu cardul a fost implementat cu succes în Piaţa Cibin din Sibiu, precizează iniţiatorii proiectului. "Rezultatele obţinute în urma proiectului-pilot implementat în Piaţa Cibin ne bucură şi ne arată, încă o dată, că apetitul românilor pentru plăţile electronice a crescut exponenţial în ultimii ani, iar dorinţa producătorilor de a alinia comerţul la standardele europene Smart este din ce în ce mai puternică. Instalarea POS-urilor în piaţa din Galaţi vine ca o continuare naturală a acestui demers care, cu timpul, suntem ferm convinşi că va reuşi să transforme plăţile electronice în normalitate”, au declarat reprezentanţii organizaţiilor care au iniţiat proiectul.

Gălăţenii s-au arătat încântaţi de implementarea acestui proiect. "E un lucru bun. Majoritatea dintre noi avem banii pe card şi e mult mai simplu să plătim aşa", spunea un cetăţean. "Eu sunt pensionar, dar am pensia pe card. De acum când o sa vin la piaţă cu sacoşa şi cu cardul în buzunar", spunea un alt cetăţean. Atmosfera evenimentului a fost întreţinută de artiştii Teatrului de Operă şi Operetă "Nae Leonard" din Galaţi care au susţinut recitaluri în mijlocul gălăţenilor care au venit în număr mare în Piaţa Centrală pentru a fi martori la prima plată cu cardul într-o piaţă din Galaţi, dar şi din Moldova.

Articole similare: În pieţele agroalimentare din Galaţi se va putea plăti cu cardul


Articole înrudite