27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Începe ”îngroparea” cablurilor din Galaţi
Începe ”îngroparea” cablurilor din Galaţi

În vara acestui an, Primaria municipiului Galaţi a încheiat un contract cu RCS-RDS, pentru a se ocupa de reţelele subterane de cabluri. În luna august, compania RDS-RCS a primit primul aviz de acces pe domeniul public pentru proiectarea, realizarea şi deservirea infrastructurii ce ţine de realizarea unei canalizaţii subterane pentru telecomunicaţii şi implementarea conceptului de NETCITY, astfel încât să dispară cablurile care în prezent atârnă pe stâlpuri şi sufocă oraşul. În acest sens, municipiul Galaţi are deja stabilit un Regulament privind condiţiile, modalităţile şi tarifele în baza cărora se va realiza accesul furnizorilor. Operatorul va dezvolta această reţea subterană, ca mai apoi urmând să fie pusă la dispoziţia celorlalţi operatori privaţi.
"Vă pot spune că a fost semnată prima autorizaţie pentru compania RCS-RDS în privinţa realizării unei canalizaţii subterane pentru telecomunicaţii. Oraşul nostru este al şaselea oraş din ţară care implementează acest sistem de reţele integrate şi interconectate, amplasate exclusiv subteran", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Autorizaţiile au fost solicitate de către reprezentanţii companiei pentru doar doua zone ale oraşului. Este vorba de Zona 1 - Spitalul Judeţean, care curpinde Micro 17, 18, 19, 20 şi 21 şi Zona 2 - Palatul de Justiţie, care curpinde Ţiglina 1, Mazepa I şi Mazepa II. În curând se va elibera autorizaţia pentru lucrările ce vor avea loc în Zona 1. Primăria municipiului Galaţi urmează să încaseze o taxă anulă în valoare de 256.669,75 lei, pe o perioadă de 49 de ani pentru zonele în care a fost solicitat accesul pe domeniul public.
„Este inestetic dar şi periculos, dacă avem în vedere că aceşti stâlpi suportă o greutate mult prea mare. Sper ca lucrările să meargă în ritm alert, iar Galaţiul să intre în rândul oraşelor care au astfel de infrastructură subterană de comunicaţii”, declară primarul oraşului.
Acest proiect aduce ca beneficii majore eliminarea riscului de deteriorare a cablurilor pe timpul furtunilor, îmbunătăţirea aspectului vizual general şi urbanistic al oraşului şi optimizează modalităţile de frurnizare de servicii către cetăţenii municipiului Galaţi.


Articole înrudite