Judeţul Galaţi, pregătit pentru alegeri şi referendum cu 436 de secţii de votare Recomandat

Miercuri, 22 Mai 2019 15:50
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi Referendumul naţional au loc simultan duminica aceasta, pe 26 mai 2019, între orele 07:00 - 21:00. În acest context, Instituţia Prefectului judeţului Galaţi a anunţat că în judeţul Galaţi s-a respectat întocmai programul calendaristic al acţiunilor de pregătire a alegerilor stabilit prin lege, organizarea fiind coordonată de prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, în calitate de preşedinte al Comisiei tehnice judeţene pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European.

"În judeţul Galaţi au fost amenajate 436 de secţii de votare, din care 176 în municipiul Galaţi şi 33 în municipiul Tecuci. Au fost tipărite 575.726 de buletine de vot pentru alegerea membrilor Parlamentului European, acelaşi număr de buletine fiind pregătit pentru fiecare dintre cele două întrebări de la referendum. S-au achiziţionat 2.180 de ştampile cu menţiunea «VOTAT», 436 de ştampile de control, 534.337 timbre autocolante şi 1323 de ghiduri pentru birourile electorale ale secţiilor de votare.
Buletinele de vot şi toate celelalte materiale necesare votării (liste electorale, ştampile, timbre autocolante, formulare, procese-verbale, etc.) au fost repartizate în saci pentru fiecare secţie, urmând a fi distribuite şi predate preşedinţilor secţiilor de votare din întreg judeţul, sâmbătă, 25 mai 2019. Transportul buletinelor a fost organizat pe opt trasee în municipiul Galaţi şi nouă trasee în celelalte localităţi, toate sub pază militară, structurile Ministerului Afacerilor Interne asigurând securitatea şi ordinea publică pe întreg parcursul procesului electoral", se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.

În Galaţi, echipele Primăriei municipiului Galaţi au început deja pregătirea secţiilor de votare ce sunt amenajate în săli de curs unde nu mai este activitate şcolară. În maxim o oră o sală de curs se transformă într-o secţie de votare. În 20 minute sala este eliberată de bănci şi mese, este făcută curăţenie, în alte 20, muncitorii aduc urnele şi cabinele de vot şi în aproximativ un sfert de oră meşterii montează totul pentru ziua votului de duminică, 26 mai 2019. Mai trebuie aduse buletinele de vot şi sigiliate ferestrele şi dulapurile.

vlcsnap 2019 05 22 16h05m24s570

"Sunt 176 secţii de votare în municipiul Galaţi. De astăzi a început amenajarea secţiilor de votare, procesul acesta de amenajare urmând a se încheia în cursul zile de sâmbătă. Astăzi se lucrează la Liceul de Marină, Şcoala nr. 20 şi la toate secţiile din Micro 40. Sunt trei urne de vot fixe în fiecare secţie de votare, în total 528, fiecare secţie va avea la dispoziţie şi o urnă mobilă. Persoanele care necesită urna mobilă trebuie să facă o solicitare la secţia de votare la care sunt arondaţi, sâmbătă între orele 18:00 şi 20:00. Persoanele care vor să afle, în funcţie de adresă, la ce secţie de votare sunt arondate pot face asta pe site-ul Primăriei Galaţi, la secţiunea special dedicată. Pregătirile secţiilor de votate au început acum în unităţile de învăţământ unde nu este afectat procesul de învăţare urmând ca acolo unde se învaţă în mai multe schimburi să se înceapă aceste pregătiri în cursul zilei de vineri", a precizat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

vlcsnap 2019 05 22 16h04m34s770

Sâmbătă seară, când secţiile vor fi luate în primire de către preşedinţii secţiilor de votare şi se va număra şi sigila materialul electoral, acestea vor intra sub paza poliţiştilor şi jandarmilor.

Citeşte pe aceeaşi temă şi articolul "Program special la Evidenţa Persoanelor Galaţi cu ocazia alegerilor europarlamentare"

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu