04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La Brăila apele Dunării sunt pline de Clostridium, la Galaţi, apa-i bună
La Brăila apele Dunării sunt pline de Clostridium, la Galaţi, apa-i bună

Semnalul de alarmă tras de oficilaităţile din Brăila cu privire la valorile îngrijprătoare înregistrate pentru bacteria Clostridium Perfringens în apa brută captată din Dunăre nu este valabil şi la Galaţi.

Aşa cum Monitorul de Galaţi în articolul ”Alertă: Apa din Dunăre este contaminată cu o bacterie periculoasă!”, autorităţile din Brăila s-au reunit într-o şedinţa convocată la nivelul Prefecturii Brăila unde au fost stabilite şi principalele măsuri de strictă necesitate pentru informarea populaţiei, care au fost transmise Unităţilor Administrativ Teritoriale riverane fluviului Dunărea.

La Galaţi, multă linişte căci, ca de obicei, la noi nu se raportează nimic, nu se agită nimeni, nu se întâmplă nimic şi deci nu e cazul să fie atenţionată populaţia, pentru că oficialităţile gălăţene sunt obișnuite să ascundă gunoiul sub preş. Aşadar, ce la Brăila este situaţie de analizat  la nivelul prefecturii şi de avertizat populaţia, la Galaţi totul se încadrează în normal.

Potrivit punctului de vedere publicat de compania APA CANAL SA Galaţi, gălăţenii nu au pentru ce să-şi facă griji: ”În contextul informaţiilor apărute în spaţiul public privind faptul că joi, 11 ianuarie, Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila a constatat o fluctuaţie a valorilor înregistrate pentru bacteria Clostridium Perfringens în apa brută captată din Dunăre, la Staţia de Tratare Apă Potabilă Gropeni, facem următoarele precizări: În perioadele cu precipitaţii, îngheţ /dezgheţ, asociat cu cresterea /scăderea debitelor pe Dunăre, cresc valorile indicatorilor microbiologici din apa brută din Dunăre. APA CANAL Galaţi monitorizează permanent toţi indicatorii microbiologici la iesirea din statia de tratare, parametrii microbiologici indicând valoarea „0”, în urma tratării fizice şi chimice (preclorinare, coagulare, floculare, decantare, filtrare, dezinfecţie-clorinare finală). NU EXISTĂ NICIUN RISC PENTRU POPULAŢIA CARE FOLOSEŞTE APA POTABILĂ DE LA ROBINET”, au dat asigurări reprezentanţii companiei APA CANAL Galaţi.

Despre persoanele care i-au contactat direct cu apa din Dunăre, spre exemplu pescarii, niciunul din reprezentanţii instituţiilor abilitate să vegheze la siguranţa sanitară - şi nu numai - a gălăţenilor, nu spun nimic.


Articole înrudite