12 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Demisia lui Mihail Boldea din partidul portocaliu nu este ceva surprinzător, dacă ţinem cont de faptul că deputatul gălăţean a criticat în ultimele luni atât ceea ce se întâmplă în PDL Galaţi, ţintele criticilor sale fiind de a lungul timpului atât greii de pe plan local ai partidului, şi anume Marius Necula sau Mircea Toader, cât şi liderii la nivel naţional ai PDL, cum ar fi chiar premierul Emil Boc. Nemulţumirile deputatului se pare că s-au acumulat şi au umplut paharul, astfel încât Mihai Boldea şi-a depus luni dimineaţă, în jurul orei 10, demisia din partid. Motivele pentru care a luat această decizie sunt mai multe, deputatul gălăţean susţinând că  organizaţia judeţeana a PDL ar fi una a surdo-muţilor şi că nu poate fi vorba de democraţie.
„Dacă vrei să spui ceva, ţi se pune pumnul în gură, lucru care nu mi se pare normal. Democraţia a murit în Organizaţia Judeţeana a PDL. Din aceste motive am decis să îmi dau demisia din partid iar mai departe îmi voi desfăşura activitatea ca deputat independent, urmând să stabilesc ulterior ce am de făcut. Odată cu demisia mea vor pleca şi cei 7.000-8.000 de susţinători ai mei”, ne-a declarat deputatul Mihail Boldea.
Acesta ne a mai declarat că va informa şi conducerea partidului în legătură cu decizia pe care a luat-o. Mihai Boldea nu a exclus varianta înscrierii în UNPR, dar a afirmat că nu a luat nicio hotărâre deoarece trebuie să facă o analiză în privinţa viitorului său politic, dar susţine că doreşte să îi reprezinte pe locuitorii Colegiului 9 şi într-un viitor mandat.
Mihai Boldea, de profesie avocat, s-a înscris în PDL Galaţi în 2004, având de-a lungul anilor diferite funcţii în partid, cum ar fi cea de preşedinte al organizaţiei de tineret sau vicepreşedinte al organizaţiei municipale. În condiţiile în care Mihai Boldea a decis să renunţe la carnetul de membru de partid portocaliu, rămâne de văzut dacă fratele său, Valentin Boldea, va mai rămâne directorul DSP Galaţi, după ce a susţinut concurs pentru ocuparea acestei funcţii, sau va fi „mazili” drept pedeapsă pentru decizia fratelui său de a demisiona din partid.
Reacţii la demisie
Preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL Galaţi, senatorul Marius Necula, nu a dorit să comenteze demisia lui Mihai Boldea, îndrumându-ne să luăm un punct de vedere al Organizaţiei Municipale a PDL, de la purtătorul de cuvânt al acesteia, consilerul local Viorel Trif. Acesta din urmă ne-a declarat următoarele: „Din punctul nostru de vedere, al Organizaţiei Muncipale a PDL, demisia lui Mihail Boldea nu reprezintă o supriză, întrucât, deşi atunci când a intrat în PDL a fost primit cu multă simpatie, el nu a reuşit să se adapteze la viaţa internă, specifică oricărui partid. Pe perioada cât a fost membru PDL a deţinut mai multe funcţii, printre care şi cea de preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret sau de purtător de cuvânt, având astfel posibilitatea să joace un rol important în cadrul partidului, însă nu s-a făcut remarcat, dincolo de obţinerea mandatului de deputat şi activitatea sa parlamentară, pe care nu vreau să o comentez, decât prin declaraţii şi poziţii politice care l-au plasat în afara PDL. Tocmai pe fondul unor astfel de declaraţii, Organizaţia Municipală a partidului a adoptat în unanimitate anul trecut o decizie de excludere a deputatului Boldea din partid, dar pentru că era parlamentar, era nevoie de avizul organelor de conducere centrale ale partidului, solicitarea nefiind încă pusă în discuţie. Considerăm că e regretabil faptul că, după ce şi-a construit o imagine politică pe spatele partidului, domnul deputat face azi declaraţii prin care încearcă să pună într-o lumină nefavorabilă partidul care i-a dat posibilitatea să câştige mandatul de parlamentar”.
Purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Judeţene a PDL, Iulian Aramă, susţine că demisia deputatului Boldea reprezintă pur şi simplu o surpriză şi că nu au existat discuţii pe această temă sau neînţelegeri care să fi condus la o asemenea decizie a deputatului: „Considerăm că demisia este o pierdere atât pentru Organizaţia Judeţeana a partidului cât şi pentru grupul parlamentar al deputaţilor PDL. Sperăm să fi fost o decizie de momemt şi ca deputatul Boldea să revină asupra deciziei de demisie”.
Până la închiderea ediţiei, deputatul Mircea Nicu Toader, liderul Organizaţiei Judeţene a partidului, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. E regretabil, totuşi, că într-un partid mare, aflat la guvernare, niciun lider nu are curajul să comenteze demisia unui parlamentar.


Articole înrudite