28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Revolta taximetriştilor
Revolta taximetriştilor
Zeci de taximetrişti gălăţeni au făcut ieri un protest în zona în care se află şi oficiul de licenţiere. Oamenii erau supăraţi foc deoarece, spun ei, actualul tarif minim, de 1,39 lei/km, nu îi ajută, nu doar să facă un mic profit, dar ies mereu pe minus. Taximetriştii spun că nu se poate ca în Galaţi, pentru patru persoane, să fie mai ieftin să meargă, pe o distanţă medie, cu taxiul decât să ia maxi-taxi. Asta deoarece, spun ei, la 1,39 lei/km, tariful minim, oamenii ies mai bine, pe o distanţă medie, decât dacă plărtesc 1,5 lei biletul de maxi-taxi.
„Pur şi simplu aşa ne bagă în faliment. Ne obligă să venim cu bani de acasă. Nu mai spun că aşa nu poţi să scoţi... nu un mic profit... trebuie să trăim şi noi din ceva, dar încet-încet, chiar dacă eşti corect, te obligă la evaziune fiscală. Suntem şi noi oameni, dar dacă un singur operator nu vrea să mărească tariful minim, noi ce putem face? Nu ştiu cum acest operator îşi permite, dar noi, dacă dorim să fim corecţi, ajungem să fim mereu pe minus. Avem un tarif minim printre cele mai mici din ţară şi taxe din ce în ce mai mari. La noi se întâmplă ceva ilogic. S-a scumpit combustibilul de nu ştiu câte ori şi la noi tariful minim a scăzut. Am cerut reprezentanţilor noştri să facă ceva să reuşim să noi să trăim cinstit, că nu ieşim să dăm în cap”, a spus Neagu Alexandru, unul dintre şoferii de taxi nemulţumiţi de tarife.
Oamenii se mai plâng că autorităţile locale îi favoriozează mai degrabă pe deţinătorii de maxi-taxi deoarece aici interesele sunt altele. Taximetriştii spun că în actualele condiţii nici nu îşi permit să achite, decât cu greu, taxele şi impozitele, iar restanţele cresc mereu. Iau în calcul şi licenţa, care înseamnă şi ea plata altor bani. Ar avea nevoie de un tarif minim de 1,9 lei ca să poată să supravieţuiască cât de cât în actualele condiţii economice.
La lipsa de bani se mai adaugă şi condiţiile extrem de riscante în care lucrează.
”Pe noi poliţia ne controlează să vadă dacă avem bâte sau spray-uri în maşini şi ne amendează dar nimeni nu ia în calcul ce înseamnă să mergi fără protecţie în zonele periculoase din oraş”, au mai spus taximetriştii.
Oamenii aşteaptă să vadă dacă problemele lor vor fi luate în seamă de autorităţi, deşi nu prea aveau mai speranţe. Mai ales că prin oraş se spune că o nouă firmă de taxi va reduce tariful minim la 1.19 lei/km ceea ce clar îi va scoate din cărţi pe cei care încearcă şi să respecte legea.


Articole înrudite