03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Risc major de infectare cu COVID-19 în Galați din cauza transportului ilegal de persoane (VIDEO)
Risc major de infectare cu COVID-19 în Galați din cauza transportului ilegal de persoane (VIDEO)

În județul Galați, oameni, în special zilieri în agricultură, sunt transportaţi în condiții total improprii, în mașini de marfă, fără nicio măsură de siguranţă, dar şi cu risc de a lua noul coronavirus deoarece nu se respectă nici distanțarea socială, iar unii nu au nici măşti. Că acest lucru este un fenomen, a dovedit-o şi o nouă acţiune a poliţiştilor, acţiune care a avut loc pe D.J. 251, în zona localităţii Slobozia Conachi. Acolo, poliţiştii au depistat şase autovehicule care efectuau transport de persoane, fără a deţine licenţă de transport (VEZI VIDEO mai jos! ↓).

„Chiar dacă toate autovehiculele ar fi trebuit utilizate exclusiv pentru transportul de marfă, în habitaclul acestora au fost identificate 66 de persoane, transportate ilegal. Poliţiştii au aplicat celor şase conducători auto sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 26.000 de lei, reţinând totodată, plăcuţele şi certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor şi dispunând măsura suspendării dreptului de utilizare a acestora, pe o perioadă de 6 luni. De asemenea, două persoane depistate într-un microbuz şi care nu purtau mască, au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei, fiecare“, a declarat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi.

Şi asta se întâmplă la doar câteva zile după ce, tot polițiştii, au oprit un transportator ilegal de persoane care avea într-un microbuz tip marfă numai puțin de 21 de persoane (citește și Transporta oameni pe post de marfă (VIDEO)). Pirateria în transportul de persoane afectează acum, în pandemie, şi mai mult transportatorii de persoane. „Acest fenomen a există şi înainte şi acum este cu atât mai vizibil. Faţă de momentul iniţial în care am început lucrul pe acest traseu, noi ca firmă suntem undeva la 75% din activitate, cel puţin scriptic, în realitate suntem undeva la 40% după această perioadă a pandemiei, iar unul dintre factori este pirateria făcută cu aceste mijloace de transport ilegale“, a explicat Sorin Amarinei, administrator firmă transport persoane, vicepreşedinte FORT.

Cel mai mare pericol este acum acela legat de creşterea riscului de infectare cu noul coronavirus al celor care sunt nevoiți să accepte urcarea în mașinile «piraţilor» pentru a ajunge la o fermă unde muncesc ca zilieri. În toate aceste cazuri şi inspectorii de muncă se vor autosesiza.


Articole înrudite