04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Spitalul de Urgenţă din Galaţi a rămas fără trei medici ATI, iar secţia ATI COVID este peste capacitatea iniţială
Spitalul de Urgenţă din Galaţi a rămas fără trei medici ATI, iar secţia ATI COVID este peste capacitatea iniţială

Spitalul de Urgenţă din Galaţi a rămas deodată fără trei medici, asta în situaţia în care secţia ATI COVID a spitalului este supraglomerată şi deja, deşi a fost de două ori extinsă, este total ocupată.

„Noi am avut iniţial nouă paturi în compartimentul ATI COVID, am suplimentat săptămâna trecută la 12 paturi, dar, de două zile, avem 14 pacienţi pe care îi tratăm în continuare chiar dacă avem raportate 12 paturi. Dacă vor mai veni pacienţi îi vom trata aşa cum putem, extindem secţia până nu ştim până când. Nu sunt paturi pe holuri, sunt aduse paturi din secţia ATI non-COVID, paturi puse în saloane, apoi sunt cuplate paturile la rampele de O2, totul se face pe repede înainte. Nu refuzăm nici un pacient pentru că oricum nu au şanse să fie transferaţi în altă parte, paturile sunt mai apropiate, sunt aduse şi butelii de O2. Şi totuşi, în această situaţie, am primit un ordin de detaşare pentru trei medici ATI către «Marius Nasta», în condiţiile în care chiar aveam nevoie de aceşti medici. Medicii noștri, cei rămaşi, sunt nevoiţi să suplimenteze numărul de gărzi pe care îl făceau în mod normal. Am anunţat DSP să ne suplimenteze, să ne transfere medici  ATI din Galaţi, din alte spitale. Nu am primit nici un răspuns până acum. Nimeni nu ne întreabă, nu ne-au întrebat nici când ne-au luat medicii“, a explicat Alina Dobrea, manager Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Din cele 14 persoane internate acum în ATI COVID, opt sunt intubate, restul primesc oxigen prin mască. Solicitarea Spitalului de Urgență a fost primită la DSP Galaţi, dar nu se ştie când fizic va fi şi rezolvată.

„Spitalul Clinic de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» a solicitat medici în specialitatea ATI de la alte două spitale din judeţ, Spitalul CFR şi Spitalul Tecuci, noi am făcut demersurile către aceste spitale şi aşteptăm răspunsul şi în funcţie de răspunsurile primite vom declanşa procedurile ulterioare“, a declarat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. Singura soluţie a conducerii spitalului, care nu a fost întrebată măcar dacă se poate face acest transfer, este să crească numărul gărzilor. Medicii ATI transferaţi la Bucureşti erau rezidenţi în an terminal sau deja specialişti. Din judeţ a mai fost transferat la fel încă un medic ATI de la Spitalul de Copii. În ultimele 24 de ore, în Galaţi, șapte oameni au murit din cauza noului coronavirus, subiect despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „Coronavirus: 7 noi decese şi alte 63 de infectări la Galaţi, în 24 de ore“.


Articole înrudite