23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Studenţii gălăţeni l-au luat la întrebări pe şeful Combinatului
Studenţii gălăţeni l-au luat la întrebări pe şeful Combinatului

Întâlnirea dintre studenţii gălăţeni ai Universităţii Dunărea de Jos şi Bruno Ribo, CEO ArcelorMittal Galaţi, s-a desfăşurat sub relaxantul motto “Ask the CEO”, adică „Întreabă-l pe director”. A fost un dialog relaxat - serios dar presărat şi cu glume - care s-a desfăşurat în incinta Facultăţii de Inginerie. Cu această ocazie, decanul Facultăţii de Inginerie, prof. Cătălin Fetecău, a oferit trofeul Facultăţii de Inginerie şi diploma aniversară „Nicolae Beşchia”, care se acordă anual personalităţilor ce contribuie la buna desfăşurare a activităţii. După ce studenţii, care au umplut la propriu amfiteatrul, au vizionat un film şi au primit date despre companie, au urmat întrebările. Au fost unele dificile, cum a spus, mai în glumă mai în serios, Bruno Ribo. Întrebat, de exemplu, care este lucrul cel mai important pe care l-a învăţat în facultate Bruno Ribo a răspuns râzând „mai nimic“, dar apoi a spus că a făcut o glumă şi că în facultate a învăţat mai ales metodele de lucru şi de analiză. Studenţii au pus întrebări legate de ce tip de angajat aşteaptă combinatul, ba chiar au întrebat cum ar trebui să se prezinte la un potenţial interviu. „Cât mai natural, punându-vă în vedere punctele forte şi descriindu-vă aşa cum ar face-o părinţii voştri. Avem nevoie de personal bine pregătit, avem nevoie şi de personal de întreţinere dar ştim că odată veniţi din facultate, unde aţi învăţat teoria, va trebui să reluăm pregătirea familiarizându-vă cu partea practică”, a mai spus Bruno Ribo. 

 

„Galaţiul a ratat revoluţia industrială”

 

Asta a spus Brono Ribo ca răspuns la o întrebare legată de importanţa automatizărilor şi modernizărilor, acestea fiind descrise ca lucruri fără de care nu se poate evolua. „Din păcate, când eram student, în anii 80, existau automatizări pe care combinatul de la Galaţi le-a ratat, nu erau nici în 1989. De aceea a trebuit să automatizăm totul, şi asta rapid. Aici pot spune că povestea de la furnalul 5 este una de succes, deoarece după automatizare totul este altfel. Suntem aici, ca şi companie, pentru a rămâne, aşa că ne interesează foarte mult pregătirea celor care pot deveni viitorii noştri colegi”, a spus Bruno Ribo. 

 

„Mă gîndesc la familiile victimelor”

 

Bruno Ribo, cetăţean francez, consideră că atentatele petrecute în ţara lui natală sunt o adevărată nenorocire. „Nu voi comenta în calitate de director al unei companii franceze, voi comenta ca  persoană, pentru că eu consider că este o nenorocire. Mă gândesc la familiile victimelor. Ce pot să spun… Nu voi face comentarii, având în vedere situaţia din Franţa. Mă gândesc, de asemenea, la România, la ceea ce s-a întâmplat (n.r. - în clubul Colectiv), şi nu a fost vorba despre un atac, ci despre un accident, dar mă gândesc la familiile acelor tineri. Indirect ştiu câteva persoane care au avut de suferit, dar nu am cunostinţe care să fi fost prinse în acest eveniment. Din fericire, nimeni dintre cunoscuţi nu se numără printre victime. Îmi exprim regretul pentru cei care au murit în urma atentatului”, a mai spus Bruno Ribo. 


Articole înrudite