UPDATE | Mama care şi-a ucis bebeluşul, pe fondul depresiei, a ajuns după gratii Recomandat

Luni, 13 Mai 2019 19:41
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul Galaţi a admis solicitarea procurorilor de pe lângă parchetul Tribunalului Galaţi şi au dispus arestarea preventivă a femeii de 35 de ani, din Galaţi, care sâmbătă, 11 mai 2019, şi-a sugrumat copilul, un bebeluş de 8 luni, care mai apoi a decedat. 

"Inculpata, pe fondul unei depresii, şi-a agresat fiul minor, în vârstă de opt luni, sugrumându-l, în urma acestei agresiuni producându-se decesul minorului. Inculpata încearcă să explice comiterea  acestei infracţiuni pe fondul stării de depresie, pe fondul stării de oboseală pe care o simţea după naşterea celui de-al doilea copil, ajungând să considere că afecţiunile medicale pe care le-a constatat la bebeluşul său şi care au fost constatate şi de către medici sunt deosebit de grave şi că acesta suferea foarte mult. Nu poate să își explice ce s-a întâmplat în momentul în care, rămasă singură cu copilul în domiciliul său, a recurs la acest gest. În cauză se va dispune şi o expertiză psihiatrică pentru a se stabili discernământul", a declarat Liliana Istrate, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați. 

În ultimele luni copilul suferea de diverse răceli sau alte afecţiuni pulmonare, iar mama apelase se pare şi la ajutorul psihiatrilor, dar totuşi depresia a facut-o să exacerbeze afecţiunile medicale ale copilului şi să considere că acesta suferă prea mult. "În general mama are nevoie de suportul emoţional al familie şi de terapie psiho-temperamentală pentru a depăşi greutăţile momentului naşterii. De asemenea, are nevoie de un consult de specialitate, neuro-psihiatric şi de un tratament medicamentos. Probabil depresia post-natală a fost instalată cu mai mult timp în urmă, dar nefiind diagnosticată la momentul oportun a dus la acest tip de comportament. O veste că micuţul ar avea o anumită boală ar fi putut accentua depresia şi netratată ar fi putut duce la un astfel de comportament", susţine psihologul Ana Maria Gherman. 

S-au luat deja măsuri în ceea ce priveşte cel de-al doilea copil al familiei, un băiat de 4 ani. "Familia va fi consiliată psihologic. În familie mai există un copil şi s-a dispus monitorizarea lui pe o perioadă de cel puţin trei luni de zile. Tatăl, cel care se va ocupa de creşterea şi îngrijirea minorului, va fi şi el, dacă doreşte, inclus într-un program de consiliere psihologică", a declarat Ciprian Groza, director adjunct Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați.

Citeşte pe aceeaşi temă şi:

- UPDATE: A murit bebeluşul sugrumat de mamă

- Mamă suspectată că și-a sugrumat bebeluşul de 8 luni

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu