09 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
4 şcoli din Galați înscrise în competiţia „Şcoala Zero Waste” ediţia 2017
4 şcoli din Galați înscrise în competiţia „Şcoala Zero Waste” ediţia 2017

205 şcoli din 36 de judeţe şi din Bucureşti au fost selectate să participe la lupta pentru premiul cel mare şi pentru trofeul "Şcoala Zero Waste 2017". 20.517 de elevi vor participa direct la acţiunile de educaţie ecologică organizate pe parcursul concursului în cadrul şcolilor participante, iar cei mai silitori elevi vor participa în luna august la o tabără de educaţie ecologică organizată în Judeţul Timiş. Judeţul cu cele mai multe şcoli înscrise este Olt, cu 16 de şcoli, urmat de Gorj cu 15 şcoli înscrise în competiţie. Din judeţul Galaţi participă 4 şcoli: Şcoala Gimnazială "Elena Doamna" - Cuza Vodă, Şcoala Gimnazială nr. 7 - Galaţi, Şcoala Gimnazială "Dimitrie Luchian" - Piscu şi Şcoala Gimnazială "Elena Doamna" - Tecuci.
"Şcoala Zero Waste" este un concurs naţional de educaţie ecologică şi colectare selectivă destinat tuturor şcolilor din învăţământul primar şi gimnazial din România. Perioada de desfăşurare a competiţiei este 13 martie - 12 mai. Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă pentru şcoala câştigătoare şi un laptop performant pentru cel mai dedicat şi implicat elev oferite de Continental, partenerul proiectului. Profesorii coordonatori ai primelor trei şcoli caştigătoare în Concursul „Şcoala Zero Waste” ediţia 2017 vor primi câte o tabletă.
Zero Waste (Zero Deşeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viaţă şi care încurajează regândirea ciclului de viaţă al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refoloseşte resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, ameninţarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor şi animalelor dispare.
Prin "Şcoala Zero Waste" organizatorii îşi doresc să crească nivelul de educaţie în ceea ce priveşte acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipeşte, iar deşeurile sunt privite ca resurse.


Articole înrudite