20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A fost stabilită perioada de prohibiţie la pescuit pentru anul 2022
A fost stabilită perioada de prohibiţie la pescuit pentru anul 2022

Vineri, 25 martie 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice în anul 2022.

Astfel, perioada de prohibiţie generală pe anul 2022 a fost stabilită în intervalul 9 aprilie - 7 iunie (60 zile) pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, respectiv 24 aprilie - 7 iunie (45 zile) pentru pescuitul în apele de frontieră. În intervalele menţionate, restricţia se aplică tuturor speciilor de peşti.

Prohibiţia la ştiucă a fost în perioada 1 februarie - 15 martie (43 zile).

Prohibiţia la şalău şi biban este în perioada 20 martie - 7 iunie (72 zile).

Prohibiţia la păstrăv este în perioadele 1 ianuarie - 31 martie 2022 şi 1 octombrie 2022 - 31 martie 2023. Restricţia se aplică pentru speciile de păstrăv indigen, curcubeu şi fântânel, pescuitul păstrăvului de mare fiind interzis pe tot timpul anului.

Perioadele de prohibiţie la scrumbie variază de la un sector al Dunării la altul, astfel: 

- de la Marea Neagră până la Ceatal Chilia, Mm 43, în perioada 25 martie - 3 aprilie (10 zile).

- de la Ceatal Chilia, Mm 43 până la Vadul Oii, km 238, în perioada 31 martie - 14 aprilie (15 zile).

- de la Vadul Oii, km 238, până la Chiciu, km 374,5, în perioada 12 aprilie - 26 aprilie (15 zile).

- de la Chiciu, km 374,5, până la Baraj Porţile de Fier II, inclusiv braţul Gogoşu, km 874,8, în perioada 22 aprilie - 6 mai (15 zile).

- pescuitul scrumbiei este interzis în tot cursul anului în faţa gurilor de vărsare a Dunării în mare pe o adâncime de 5km în largul mării şi pe un coridor lat de 2km socotit câte 1km de o parte şi de alta a axului braţelor Sfântu Gheorghe şi Sulina, în faţa braţului Chilia, lăţimea coridorului interzis este de 1km spre sud de axul braţului, iar spre nord până la limita apelor teritoriale române.

- în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei folosind maximum 2 setci în perioada 14 aprilie - 23 aprilie, în zonele aprobate.

Menţiune: intervalele specificate pentru prohibiţia la scrumbie se pot modifica ulterior în funcţie de condiţiile hidrologice.

Este interzis pe tot cursul anului pescuitul următoarelor specii de peşti: pietrarul, fusarul, ghiborţul de râu, cernuşca, şalăul vărgat, aspretele, pecarina, guvidul de Razelm, zglăvoaca răsăriteană, lostriţa, mihalţul, caracuda, coregonul, lipanul, păstravul de mare şi sturionii.

La sturioni, prohibiţia este permanentă.

Pe durata prohibiţiei pescuitul recreativ poate fi practicat doar pe apele si balţile de pescuit private.


Articole înrudite