24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

La Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri”, luna aprilie înseamnă maratonul olimpiadelor naţionale şi sezonul celor mai variate activităţi nonformale, al întrecerilor ”altfel”. Unul dintre proiectele de anvergură din acest an începe chiar de duminică. Aflat la a doua ediţie, mentoratul "Carieră pentru o zi" se desfăşoară graţie colaborării dintre colegiulşi Global Romanian Society of Young Professionals (GRASP) Bruxelles, o organizaţie formată din tineri români inimoşi, unii dintre ei chiar foşti elevi ai liceului, cum e şi Raluca Mateescu (promoţia 2007), coordonatoarea din acest an. Alături de colegii Ralucăi, de cei 13 mentori şi de voluntari, delegaţia CNVA formată din 14 liceeni, selectaţi pe baza unui interviu, va petrece o ”Săptămână Altfel” în atmosfera capitalei europene – la Bruxelles – participând la ziua de mentorat, dar şi la diverse interviuri, ateliere de lucru, vizite la instituţii, pentru a-şi forma o imagine cât mai cuprinzătoare asupra carierei la care aspiră. 

Ştafeta a fost predată pe 1 aprilie, în muzeul şcolii, la iniţiativa profesor Corneliu Goldu, coordonatorul primei ediţii, şi cu participarea membrilor celor două echipe. Înregistrarea va fi difuzată la Radio Arthis Bruxelles, în emisiunea de vineri, 3 aprilie, orele 17:00.

Pentru Irina Mocanu, care a fost selectată în echipă pentru a doua oară, acum în calitate de elevă de liceu, acest proiect este ”o şansă unică ce ne poate schimba percepţia asupra viitorului, un vis devenit realitate”. La fel este şi pentru ceilalţi membri ai echipei, care au pregătit cu minuţiozitate materiale de promovare a colegiului, de prezentare a realizărilor şcolare şi extraşcolare ale lor, au cules şi au prelucrat informaţii relevante despre comunitatea locală.  

„Va fi o săptămână dedicată carierei şi viselor care pot deveni realitate”, spune coordonatorul proiectului, profesor Daniela Nistor. 


Articole înrudite