Cum a reuşit cel mai temut tâlhar din Galaţi să înşele un cuplu de pensionari prin metoda ”Accidentul”

Vineri, 21 Octombrie 2016 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lică Pletosu (48 de ani), supranumit „Umbra“, pentru că îşi lovea victimele pe la spate şi le fura apoi bijuteriile, este acuzat, mai nou, şi de înşelăciune prin metoda ”Accidentul”.
La câteva luni de când Lică Pletosu (48 de ani), cel mai temut tâlhar din Brăila şi Galaţi, a fost extrădat în România  pentru a executa o pedeapsă  de 16 ani de închisoare pentru tentativă la omor, tâlhărie săvârşită în cadrul unui grup infracţional, furt, violare de domiciliu şi distrugere, ies la iveală noi fărădelegi pe care infractorul le-a comis. Vasile Tatomir (69 de ani) şi soţia sa, Vasilica Tatomir (66 de ani), locuiesc într-un sat din judeţul Dâmboviţa şi au trecut prin momente îngrozitoare în 2012, după ce au primit mai multe mesaje pe telefonul mobil, prin care erau anunţaţi că unul dintre fiii lor a produs un grav accident de circulaţie, în urma căruia o fetiţă de 7 ani ar fi fost accidentată grav. Minora ar fi fost operată, iar o persoană, care s-a recomandat ca fiind avocatul Alexandru Cernat, le-a cerut să trimită toţi banii pe care îi au pe numele unui anume Lică Pletosu, presupusul tată al fetiţei accidentate. Fără să stea pe gânduri, Vasile Tatomir a mers la bancă cu soţia, unde a depus 2.555 de lei pe numele lui Lică Pletosu, iar apoi a gonit cu maşina spre Târgovişte, unde i se spusese că ar fi internată fetiţa, fiind pe punctul să facă infarct pe drum din cauza surescitării. ”Noroc că aveam nişte pastile la mine şi le-am luat repede, că altfel nu ştiu ce se întâmpla”, ne-a declarat Vasile Tatomir.
Cuplul de pensionari a aflat ulterior la spitalul din Târgovişte că totul a fost doar o escrocherie orchestrată de Lică Pletosu şi au depus plângere la Poliţie. La patru ani de când  au fost înşelaţi, Poliţia nu a reuşit să soluţioneze cazul. Mai mult decât atât, Vasile Tatomir ne-a declarat că poliţistul care se ocupa de cazul lor le-a dat de înţeles că ar bine ”să o lase moartă”, pentru că au şanse minime să îşi mai recupereze banii. De amintit este că perioada în care soţii Tatomir au fost escrocaţi coincide cu plecarea în Elveţia a lui Lică Pletosu, fiind posibil ca tâlharul să fi folosit banii pentru a părăsi ţara.
Lică Pletosu este responsabil de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă şi în fosta Iugoslavie. Gălăţeanul a fost condamnat de Tribunalul Galaţi, în 2002, la 14 ani de închisoare pentru tâlhărie. La „palmaresul“ său se adaugă o condamnare a justiţiei iugoslave, care i-a aplicat o pedeapsă de 11 ani de închisoare pentru jaf cu mână armată, iar în România a stat după gratii anterior pentru furt calificat şi tentativă la viol. Lică Pletosu a devenit celebru după ce a terorizat femeile din Brăila şi Galaţi în perioada decembrie 2000-februarie 2001. Pletosu a fost prins în cele din urmă, după ce a comis 13 tâlhării. O brăileancă, profesoara Gagniuc, a fost torturată de bărbat înainte de a i se fura bijuteriile. Femeia a avut nevoie de aproape o săptămână de îngrijiri medicale la Brăila şi la Bucureşti pentru a-şi reveni. Lică Pletosu va ieşi din închisoare pe 20.06.2029.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu