17 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Conferinţa Internaţională „Istorie. Spiritualitate. Cultură. Dialog şi Interactivitate”, la Galaţi
FOTO: Conferinţa Internaţională „Istorie. Spiritualitate. Cultură. Dialog şi Interactivitate”, la Galaţi

În perioada 17-18 iunie 2024, s-a desfăşurat la Galaţi cea de-a 10-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Istorie, Spiritualitate, Cultură. Dialog şi Interactivitate”.
Întrunirea academică a fost organizată de Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Centrul de studii istorice şi social-culturale est-europene şi Centrul de Cercetare Teologică Ortodoxă Interdisciplinară „Sf. Trei Ierarhi”.
Deschiderea oficială a conferinţei a avut loc luni, 17 iunie, în Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu” din incinta Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a domnului prof. univ. dr. ing. Marian Barbu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi şi a domnului prorector, prof. univ. dr. Arthur Tuluş.
Timp de două zile, manifestarea cu deschidere internaţională a reunit, atât în format fizic cât şi virtual, prin intermediul unei platforme de teleconferinţe, cercetători ştiinţifici, personalităţi academice, cadre didactice, preoţi, istorici, sociologi, doctoranzi, masteranzi şi studenţi din România şi din alte şase ţări.
În cadrul conferinţei au fost dezbătute, într-un context ştiinţific interdisciplinar, o serie de probleme sociale de actualitate din perspectivă istorică, politică şi de cooperare, filosofică, socio-culturală şi spirituală.
La secţiunea „Religie şi spiritualitate” au fost susţinute referate ale teologilor participanţi la conferinţă, multe dintre acestea abordând teme cu referire la anul omagial şi comemorativ 2024.
La sesiunea plenară francofonă, au participat, la invitaţia domnului profesor Daniel Gălăţanu de la Facultatea de Litere, profesorul emerit al Franţei, Didier Guével, de la Université Sorbonne Paris Nord, profesorul Stéphane Valter de la Université Lyon 2 şi membru corespondent al Académie des Sciences d'Outre-mer (Paris) şi profesorul Hamdi MLIKA de la Université de Kairouan, Tunisia.
Cercetările prezentate în cadrul conferinţei vor fi publicate în revistele de specialitate din seria Analelor Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, acestea fiind indexate în bazele de date internaţionale, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. FOTO, mai jos!


Articole înrudite