03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Tecuci ce a avut loc săptămâna trecută, Poliţia municipiului Tecuci a prezentat o informare cu privire la activitatea desfăşurată de lucrătorii Poliţiei municipale pe parcursul lunii decembrie şi în paralel a fost prezentat Raportul de activitate al Poliţiei Locale Tecuci pe anul 2011. Fiecare instituţie a venit în faţa Consiliului Local cu propria „variantă” a realităţii tecucene, însă datele constatate pe teren sunt diferite, iar acest lucru a creat „ceaţă” în rândul consilierilor municipali.
Astfel, din Informarea Poliţiei Municipale aflăm că „infracţionalitatea stradală în luna analizată (decembrie 2011) înregistrează o creştere în procent de 45% faţă de decembrie 2010, respectiv de la 5 infracţiuni în 2010 la 9 infracţiuni în 2011, au fost înregistrate două fapte grave comise cu violenţă, a crescut numărul furturilor din auto, fiind înregistrate 4 furturi de şi din auto, au crescut cu 2 şi infracţiunile constatate în flagrant şi cele la Legea 61/1991, în schimb nu s-a înregistrat nicio infracţiune în post acoperit cu dispozitiv de siguranţă”, iar în informare se mai precizează şi că „în continuare ne confruntăm cu scăderea numărului de patrule din cadrul dispozitivului de siguranţă publică în sistem integrat, media patrulelor ce acţionează în teren fiind de două patrule pe schimb. Datorită faptului că fiecare patrulă mixtă a efectuat serviciul în câte două zone de siguranţă publică, teritoriul a fost acoperit în proporţie de 30%”.

Poliţiştii locali se întrec în abateri disciplinare

Poliţia Locală nu arată faptul că ar fi crescut infracţionalitatea în mod îngrijorător, cu toate că se confruntă cu aceeaşi lipsă de personal, în schimb există o altă „hibă”care persistă în interiorul Poliţiei Locale, iar referitor la această problemă, în Raportul de activitate se precizează: „Suntem conştienţi că activitatea poliţiştilor locali este permanent şi strict monitorizată de către toţi membrii societăţii, dat fiind faptul că poliţistul local îşi desfăşoară activitatea în rândul, cu ajutorul şi în beneficiul cetăţenilor. În consecinţă, s-a insistat pe recunoaşterea preventivă a problemelor comunităţii, pe abordarea şi rezolvarea cazurilor în care ni s-a solicitat sprijin cu profesionalism şi promptitudine, pe dezvoltarea relaţiei poliţist-cetăţean. Din păcate, în perioada analizată, suntem nevoiţi să raportăm un caz de abatere disciplinară sancţionat cu «retrogradare din funcţia publică», opt cazuri de abateri disciplinare pentru care a fost aplicată «Mustrarea scrisă» şi patru cazuri de abateri disciplinare, soldate cu «diminuarea drepturilor salariale». Având în vedere că aproape jumătate din efectivul nostru este blocat în posturile de pază, automat eficienţa poliţiştilor în celelalte domenii de activitate nu este aşa cum ne-am fi dorit să fie”. Cu alte cuvinte, 13 din cei 33 agenţi ai Poliţiei Locale sunt „pătaţi”...
De menţionat este faptul că, din efectivul de 33 de agenţi locali, 14 agenţi sunt „blocaţi” în serviciul de pază la obiective, iar zilnic 8 agenţi efectuează serviciul de patrulare pe durata a 24 de ore.

Articole înrudite