Lucrări de 400.000 euro la Şcoala „Miron Costin” Galaţi Recomandat

Luni, 21 Februarie 2022 13:56
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi informează că a fost semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea şi eficientizarea energetică a Şcolii gimnaziale „Miron Costin”, din cartierul I.C. Frimu, în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Este vorba despre contractul ce vizează modernizarea corpului C1 din str. Alba Iulia nr. 2, cu o valoare de 1.959.590,00 lei fără TVA, adică aproximativ 400.000 euro, oferta declarată câştigătoare în urma licitaţiei publice fiind cea depusă de  asocierea Rovis Lider SRL - Arhideskvision SRL. Durata contractului este de 12 luni (3 luni proiectare + 9 luni execuţie).
Proiectul vizează corpul C1, situat pe str. Alba Iulia nr. 2, construit în anul 1936, în care îşi desfăşoară cursurile aproximativ 265 elevi. Principalele categorii de lucrări de intervenţie sunt: lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; lucrări de reabilitare termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu; lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calităţii aerului interior; lucrări de modernizare a instalaţiei de iluminat aferente clădirii; lucrări de management energetic pentru clădiri; lucrări conexe.
Pentru această şcoală Primăria municipiului Galaţi a obţinut în toamna anului trecut finanţare europeană şi pentru modernizarea corpurilor C1 şi C2, din str. Alba Iulia nr. 1, valoarea proiectului fiind de 6,9 milioane de lei.
Pentru a respecta prevederile Ghidului Solicitantului aplicabil Axei prioritare 3 - Sprijinirea  tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B - Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM au fost depuse două cereri de finanţare având ca obiect reabilitarea şi eficientizarea energetică a Şcolii gimnaziale „Miron Costin” pentru cele două numere poştale, respectiv str. Alba Iulia nr. 1 (pentru cele 2 corpuri) şi str. Alba Iulia nr. 2 (pentru un corp), precizează municipalitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu