O nouă carte prezentată la Biblioteca "V.A. Urechia" Galaţi Recomandat

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 12:22
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marţi seară, pe data de 09 noiembrie 2021, în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia“, iubitorii de carte au avut o întâlnire cu un reputat om de cultură, de origine gălăţeană, actualmente stabilită în Bucureşti. Doamna Nona Rapotan este jurnalistă, profesor de filosofie şi foarte cunoscută în mediul online prin editarea site-ului Bookhub.ro.
Lansarea cărţii „33 de spectacole, 33 de pagini din istoria recentă a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj“, a fost moderată de scriitorul Adi-George Secară din partea bibliotecii, având ca invitat special pe doamna lector univ.dr. Tamara Constantinescu de la Facultatea de Teatru din Iaşi. Între cei care au asistat la eveniment au fost profesorii Doru Căstăian şi Ion Cordoneanu de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Litere (UDJ Galaţi).
În discursul său, Tamara Constantinescu a comentat faptul că această carte are o valoare documentară şi literară, alegerea temei teatrului maghiar clujan fiind de fapt o pagină importantă din cultura românească. În paginile volumului descoperim interviuri relevante, distilând pasiunea Nonei Rapotan pentru teatru, pe care îl consideră esenţial în educaţia estetică a tinerilor.
Pe lângă profesionalism şi eleganţă literară, doamna Rapotan prin generozitatea sa de pedagog devine un mare promotor al acestui gen cultural, teatrul, pe care îl impărtăşeste cu elevii şi cititorii săi. Autoarea mărturiseşte: „teatrul este una din obsesiile mele...”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu