17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Părinţii, alarmaţi prin telefon despre accidente inexistente
Părinţii, alarmaţi prin telefon despre accidente inexistente
Mai multe apeluri din comune situate în partea de nord - nord-est a judeţului au fost făcute către Ambulanţa Galaţi cerându-se date despre tineri ce ar fi fost implicaţi în accidente.
„Este vorba de trei-patru apeluri venite la intervale mici de timp, în aceeaşi zi, prin care părinţi din diverse comune solicitau date despre copiii lor, elevi în Galaţi, ce ar fi fost implicaţi în accidente. Părinţii au fost sunaţi de diverse persoane care susţineau că ai lor copii, elevi de 17-18 ani la liceele din Galaţi, ar fi fost victimele unor grave accidente de circulaţie petrecute în Galaţi şi că au fost transportaţi la diverse spitale din Bucureşti. Părinţilor li se solicitau telefonic să trimită într-un anumit cont bani ce ar fi necesari pentru tratarea copiilor la Bucureşti. De data asta, însă, oamenii nu au mai trimis bani, ci, ştiind despre situaţii similare apărute în presă, în care anunţurile erau false, au preferat ca întâi să verifice informaţia. După ce le-am comunicat că nu am avut persoane cu numele enumerate implicate în accidente oamenii s-au liniştit şi au luat legătura cu poliţia. Reamintim populaţiei că, în cazul în care primeşte apeluri similare, să le verifice la serviciile de urgenţă şi poliţie”, a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.
Reamintim că poliţiştii gălăţeni şi cei din alte judeţe au destructurat recent mai multe reţele de escroci care, folosindu-se de disperarea şi naivitatea oamenilor, îi puneau să trimită bani în diverse conturi pentru a-şi ajuta diverse rude care ar fi suferit accidente de circulaţie. Apelurile erau făcute de persoane din penitenciare care aveau complici în afara gratiilor, care încasau banii. Se pare că mediatizarea acestor cazuri a avut cât de cât efect.
„Au mai existat tentative de acest fel, dar ele nu s-au mai concretizat. Şi în urma mediatizării cazurilor iniţiale şi în urma campaniilor de informare făcute de IPJ Galaţi populaţia a fost informată astfel încât să nu mai apară victime în astfel de situaţii. Poliţiştii gălăţeni reamintesc populaţiei să verifice la autorităţile în drept, atunci când primesc apeluri prin care se anunţă accidentarea unei persoane, mai ales atunci când li se cer bani. Reamintim că tratamentul unor persoane care reprezintă urgenţe medicale, victime în accidente, este gratuit”, a precizat cms. Cristina Tatulici, IPJ Galaţi.


Articole înrudite