26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primul Atelier de Artă Figurativă demarează la Galaţi în luna decembrie
Primul Atelier de Artă Figurativă demarează la Galaţi în luna decembrie

Prima sesiune de demonstraţii de modelaj, desen în pastel şi pictură în ulei sub genericul "Atelier de Artă Figurativă", organizată în Galaţi, în perioada 8 - 10 decembrie 2017, va fi susţinută în Aula Magna a Universităţii "Danubius".
Demonstraţiile sunt organizate de către Societatea Artiştilor Figurativi din România (SAFR), în colaborare cu Universitatea "Danubius" din Galaţi şi Danubius International Business School, cu scopul de a veni în întâmpinarea elevilor, studenţilor şi tuturor celor care vor să intre în contact cu principiile artei figurative, generic numită realistă.
"Un gând născut în 2006 şi o discuţie de principiu avută în 2013 încep să se concretizeze printr-un parteneriat pe care îl pornim anul acesta cu Universitatea "DANUBIUS" Galaţi şi cu DANUBIUS INTERNATIONAL BUSINESS SCHOOOL. Împreună, ne dorim să organizăm Atelierul de Artă Figurativă a cărui primă sesiune începe cu o serie de trei zile în care veţi putea vedea demonstraţii de modelaj, de desen în pastel şi de pictură în ulei", susţin membrii acestei asociaţii culturale.
Evenimentul se va desfăşura după o agendă care se va întinde pe parcursul celor trei zile de weekend, câte patru ore în fiecare zi, timp în care cei prezenţi vor putea asista la adevărate demonstraţii de măiestrie artistică, astfel:
- vineri, 8 decembrie 2017, demonstraţii de modelaj susţinute de către sculptorul Liviu-Adrian SANDU în intervalul orar 14:30 - 18:30.
- sâmbătă, 9 decembrie 2017, în intervalul orar 10:00 - 14:00, artistul Cornel CORCĂCEL va demonstra puterea de expresivitate a desenului realizat în tehnica pastelului.
- duminică, 10 decembrie 2017, în intervalul orar 10:00 - 14:00, este dedicată tehnicii picturii în ulei, despre a cărei tehnică va vorbi, prin puterea demonstraţiei, Raul POPA.
Toţi cei interesaţi pot să participe anunţând şi online, printr-un formular de înscriere postat pe site-ul Universităţii Danubius.
”Acţiunea are ca scop cultivarea şi promovarea principiilor şi tehnicilor care au stat la baza formării marilor maeştri ai secolelor premergătoare secolului XX şi care, acum, la începutul secolului XXI, sunt reactivate în lumea artistică occidentală fiind considerate a fi tehnici şi principii "tradiţionale" ale picturii, sculpturii şi graficii", potrivit declaraţiei preşedintelui SAFR, sculptorul Liviu - Adrian SANDU.
Societatea Artiştilor Figurativi din România, oferă lumii o sursă educaţională, o platformă de dialog în care schimbul de experienţă se realizează între toţi acei artişti sau aspiranţii la statutul de artist, istorici, profesori, cursanţi, admiratori, curatori şi colecţionari de artă, care apreciază excelenţa şi promovează arta figurativă, generic numită artă realistă. Prin crezul declarat şi prin puterea exemplului de care membrii săi pot da dovadă, îşi propune revigorarea adevărului şi frumosului în artă, prin cultivarea şi valorizarea talentului până la obţinerea măiestriei artistice.


Articole înrudite