20 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primul Centru Digital din judeţul Galaţi s-a deschis la Tuluceşti
Primul Centru Digital din judeţul Galaţi s-a deschis la Tuluceşti

Persoanele din comuna Tulucelşti care nu se descurcă să folosească internetul au acum posibilitatea să înveţe tainele acestuia la Centrul Digital din comună.
Grupul de Acţiune Locală Eremia Grigorescu 1863 Galaţi a înfiinţat un astfel de centru ce a fost inaugurat la sfârşitul anului trecut şi deja peste 20 de persoane au fost învăţate cum să-şi facă un cont de email, cum să folosească cardul pentru plăţi online, cum să facă o programare online la o instituţie publică sau alte astfel de activităţi online.

WhatsApp Image 2023 01 05 at 13.12.11

”Am creat acest Centru Digital care este un spaţiu accesibil membrilor comunităţii locale în care se oferă acces la tehnologie, internet şi activităţi educaţionale, în sfera competenţelor digitale. Având în vedere că 69% dintre românii cu vârste cuprinse între 16 şi 74 ani nu au competenţe digitale de bază, majoritatea fiind din mediul rural, acest centru le va fi de un real folos localnicilor din Tuluceşti. Este unul dintre cele 20 de astfel de centre din ţară, dar, în curând, vom înfiinţa şi altele, în mai multe localităţi din judeţ”, a declarat preşedintele Grupului de Acţiune Locală Eremia Grigorescu 1863 Galaţi, Dorin Butunoiu.
”Prin intermediul acestui proiect, ne propunem să reducem gradul de divizare şi inegalitate socială şi să contribuim la creşterea calităţii vieţii pentru cât mai multe persoane din mediul rural, din judeţul Galaţi. Oamenii vor avea posibilitatea să înveţe cum să folosească internetul, cum să navigheze în siguranţă, cum să facă plăţi online sau chiar cum să-şi găsească online un loc de muncă”, a mai precizat Dorin Butunoiu.


Articole înrudite