Profesorii CN "Alexandru Ioan Cuza" Galaţi formaţi în spiritul Educaţiei Ecologice în cadrul proiectului Erasmus "Plastic Free Heroes" Recomandat

Luni, 10 Mai 2021 15:05
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alături de parteneri din Germania, Cipru, Ungaria şi Grecia, Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" implementează proiectul Erasmus+ "Plastic Free Heroes - Developing 21st century competences through inquiry-based learning and social activism". Proiectul are ca grup ţintă atât elevii, cât şi cadrele didactice din statele partenere.

Astfel, timp de 3 zile, 18 cadre didactice ale Colegiului, alături de cadre didactice, formatori, reprezentanţi ai ONG-urilor din statele partenere au participat la un curs de formare în care au fost prezentate mai multe resurse prin care cadrele didactice pot educa elevii în spiritul protejării mediului înconjurător. În perioada următoare vor fi organizate mai multe activităţi cu elevii în acord cu obiectivele proiectului.

Progresul ştiinţific şi tehnologic transformă rapid comunităţile din întreaga lume, alimentând inovaţia şi făcând posibile noi metode de îmbunătăţire a nivelului de trai al cetăţenilor. Este esenţial pentru cadrele didactice să treacă de la abordările tradiţionale de predare la practici de învăţare inovatoare şi active pentru a dezvolta elevilor aşa numitele competenţe cheie ale secolului XXI (gândire critică, rezolvarea situaţiilor problemă, muncă în echipă, competenţe tehnice şi ştiinţifice etc.), esenţiale într-o lume aflată în schimbare permanentă.

În acest context, proiectul PLASTIC FREE HEROES are ca scop abordarea unor metode inovative de învăţare bazată pe practică şi care să permită elevilor nu doar simpla constatare a faptelor, ci mai ales, dezvoltarea unor competenţe de gândire critică şi rezolvare de probleme, competenţe ce pot fi folosite în situaţii concrete de viaţă.

Scopul principal al proiectului  PLASTIC FREE HEROES este dezvoltarea unui pachet educaţional privind problema deşeurilor de plastic cu activităţi de predare şi învăţare, care va încorpora 2 produse inovatoare:
- Curriculum PLASTIC FREE HEROES, care va include materiale de învăţare pe tema educaţiei privind reducerea cantităţii de deşeuri din plastic şi reciclarea.
- PLASTIC FREE HEROES - resurse de instruire pentru profesori şi cursuri online.

Curriculumul propus are ca obiectiv conştientizarea generaţiei următoare cu privire la utilizarea responsabilă a plasticului şi să inspire acţiuni practice pentru reducerea deşeurilor de plastic din şcolile lor. Pachetul de resurse pentru profesori va îmbunătăţi competenţele acestora în utilizarea metodelor didactice inovatoare, precum învăţarea bazată pe anchetă care implică totodată, dezvoltarea mai multor competenţe specifice secolului XXI.

Mai multe informaţii despre activităţile activităţile proiectului se găsesc pe pagina web şi pagina de facebook: https://plastic-free-heroes.ili.eu/ şi https://www.facebook.com/plastic.free.hero.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu