25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Theodor Paleologu la Galaţi: Klaus Iohannis stă ca dracul pe comoară pe cele 40% procente
Theodor Paleologu la Galaţi: Klaus Iohannis stă ca dracul pe comoară pe cele 40% procente

Theodor Paleologu, candidat al Partidului Mișcarea Populară (PMP) la președinția României, a fost prezent astăzi, duminică, 15 septembrie 2019, la Galaţi, unde s-a întâlnit cu susținătorii săi la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", întreaga acțiune fiind organizată de către filiala gălățeană a PMP. Pe lângă Paleologu, au mai fost prezenți și au vorbit publicului și Eugen Tomac, președintele PMP, dar și Mihai Neamțu, nu a lipsit de la prezentare nici preşedintele filialei gălățene a PMP, Cătălin Cristache (FOTO în Galeria de imagini de mai jos!).

Theodor Paleologu: Românii trebuie să înțeleagă că jocurile nu sunt încă făcute

Paleologu a declarat că este sigur că are șanse să intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale și că românii trebuie să înțeleagă că jocurile nu sunt încă făcute. Chiar dacă în anumite sondaje Paleologu este creditat cu 8% procente ca șansă la prezidenţiale, acesta a spus că nu crede în sondaje atât de mult, altfel ar fi în situația actualului președinte Klaus Iohannis, care "stă ca dracul pe comoară pe cele 40% procente" pe care potențial le-ar atinge, dar nu ia în calcul că acestea se pot "topi" oricând. În plus, Theodor Paleologu a precizat că nu are în intenție, neapărat, să ia două mandate, dacă va câștiga, spre deosebire de actualul președinte despre care a spus că a avut drept scop, imediat după câștigarea alegerilor, dobândirea celui de-al doilea mandat. Paleologu a mai spus că poate de aceea Iohannis a și acceptat nominalizarea Vioricăi Dăncilă ca premier, dorind să îngroape Partidul Social Democrat (PSD), dar nu a luat în calcul că astfel s-a creat o putermică criză politică care riscă să îngroape România.

"Un președinte nu trebuie să facă jocuri politice pe spinarea serviciilor"

Paleologu a mai susţinut că dacă va fi ales, nu va interveni în activitatea "serviciilor". "Un președinte nu trebuie să facă jocuri politice pe spinarea serviciilor. Voi avea cu acestea, dacă voi fi ales, o relație instituțională, dar nu voi numi pe cineva apropiat acolo ca să facă mișmașuri", a spus Paleologu. Ca potențial președinte, nu exclude retragearea trupelor militare românești din Afganistan, dar doar dacă există acceptul celorlalți parteneri de coaliţie, altfel s-ar pune în pericol securitatea țării. Paleologu a mai spus că nu va evita să se sfătuiască cu fostul preşedinte Traian Băsescu, care chiar în această dimineaţă, la o discuție telefonică, i-ar fi spus că are toată încrederea și că îl vede în turul 2 al alegerilor prezidenţiale.


Articole înrudite