24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Proiectul "Reabilitarea şi extinderea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galaţi" a primit, din bugetul propriu al Consiliului Judeţean pentru anul 2014, suma de 7.144 de euro, bani care reprezintă contribuţia în cuantum de 14,98% din cheltuielile eligibile aferente investiţiilor. Hotărârea a primit undă verde în urma şedinţei Consiliului Judeţean de săptămâna trecută. Proiectul este derulat în cadrul Programului Sectorial de Mediu (POS Mediu), unul dintre domeniile prioritare ale acestuia fiind extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată Axa prioritară 1.

Conform expunerii de motive, în vederea pregătirii ce urmează a fi derulate, etapa 2014+2020, cu finanţare nerambursabilă de la Comisia Europeană pentru infrastructura de apă şi apă uzată la nivelul judeţului Galaţi, s-a actualizat Master Planul şi a fost elaborată lista prioritară de investiţii.

Finanţarea contractului de asistenţă tehnică provine din mai multe surse: 88,16% de la Uniunea Europeană prin POS Mediu 2014-2020, din Fondul de Coeziune, 10,84 de la bugetul de stat şi 1% de la bugetele locale, iar valoarea totală estimată a asistenţei tehnice este de 4.769.321 euro, cu TVA. Scopul Master Planului, al cărui proiect a fost aprobat în cadrul aceleiaşi şedinţe de CJ menţionate, este de a identifica şi ierarhiza măsurile în vederea conformării pe deplin cu directivele Uniunii Europene relevante pentru populaţie. Master Planul, dezvoltat la nivel de judeţ, acoperă perioada 2012-2042 atât pentru serviciile de apă, cât şi pe cele de apă uzată.


Articole înrudite