05 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Jumătate dintre angajaţii din întreaga lume sunt nefericiţi în locurile de muncă actuale
Jumătate dintre angajaţii din întreaga lume sunt nefericiţi în locurile de muncă actuale

Un sondaj anual realizat de firma de ocupare profesională Kelly Services în rândul a 120.000 de respondenţi din întreaga lume arată că 48% dintre cei intervievaţi sunt nefericiţi în locurile de muncă actuale, în creştere faţă de 47% anul trecut, printre motivele enumerate fiind reducerile de personal, diminuarea bonusurilor şi beneficiilor, pe măsură ce companiile încearcă să-şi reducă costurile, informează CNBC.

„Mediul macroeconomic s-a manifestat în politicile companiilor. Restructurările de personal au însemnat, în unele cazuri, că o persoană trebuie să lucreze cât pentru două. Aceasta a provocat unele nemulţumiri”, a declarat vicepreşedintele Kelly Services, Mark Hall. „Există, de asemenea, o lipsă de siguranţă în ceea ce priveşte locurile de muncă, în condiţiile în care angajaţii se gândesc la ce trebuie să facă pentru a-şi păstra locul de muncă”, a adăugat Mark Hall.

Având în vedere gradul ridicat de nemulţumire, nu este o surpriză că 43% dintre respondenţi au declarat că se gândesc frecvent să-şi schimbe locul de muncă, faţă de 37% anul trecut.

În realitate, aproape jumătate dintre respondenţi şi-au schimbat locul de muncă anul trecut, cea mai mare rată de schimbare a jobului fiind înregistrată în regiunea EMEA (51%), comparativ cu 45% în cele două Americi şi 42% în Asia Pacific.

În rândul ţărilor, Australia a înregistrat cel mai mare procent al angajaţilor care şi-au schimbat locul de muncă (62%), o dovadă a reechilibrării înregistrate de economia Australiei, pe măsură ce cererea pentru minerit se reduce. În schimb, economiile emergente, precum Africa de Sud, Indonezia şi India, au cel mai scăzut procent al persoanelor care şi-au schimbat locul de muncă în ultimul an.

„Pentru economiile în curs de dezvoltare, cum este Indonezia, care au beneficiat de multe investiţii străine directe, există un sentiment de optimism pe măsură ce sunt create mai multe oportunităţi” a spus Mark Hall.

Sondajul mai arată că există o percepţie diferită faţă de locul de muncă în rândul diferitelor generaţii. Pentru "baby boomers" şi "generaţia x" un bun echilibru între muncă şi viaţa personală este considerat cel mai important factor care influenţează alegerea unui loc de muncă. În schimb, pentru "generaţia y" dezvoltarea personală şi cariera sunt considerate cele mai importante.


Articole înrudite