18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Executivul a decis miercuri continuarea programului de reabilitare termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite cu garanţie guvernamentală, plafonul acestor garanţii pentru anul 2013 fiind fixat la nivelul de 50 de milioane de lei.

În acest sens, Guvernul a adoptat hotărârea privind completarea art.2 din Hotărârea Guvernului 736/2010 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 69/2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit.

O altă hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri stabileşte măsurile de intervenţie pentru repararea/reabilitarea anvelopei clădirilor care prezintă un nivel ridicat de degradare şi care, în marea majoritate a cazurilor, sunt amplasate în zonele centrale, istorice, dens populate şi de interes turistic ale localităţilor, potrivit unui comunicat.

Potrivit Guvernului, "aceste măsuri vor asigura un mediu înconjurător sănătos şi vor creşte calitatea arhitectural-ambientală a clădirilor. Practic, măsurile se referă la asigurarea condiţiilor de derulare a creditărilor cu o garantare guvernamentală şi dobândă subvenţionată. Plafonul garanţiilor care pot fi emise în anul 2013 se va situa la nivelul sumei de 50 milioane lei".


Articole înrudite