22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ajuns la Galaţi de 4 zile, comisarul "Cattani" a început să deranjeze. Şeful ANPC a trecut la intimidări
Ajuns la Galaţi de 4 zile, comisarul "Cattani" a început să deranjeze. Şeful ANPC a trecut la intimidări

După nici o săptămână de când se află la conducerea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Galaţi, Sorin Susanu (foto 2) a început să deranjeze şefii de la Bucureşti în urma valului de controale pe care le-a desfăşurat din a doua zi a detaşării sale la Galaţi, respectiv din 12 aprilie 2022, şi pe care le-a făcut publice. Aici amintim de bucătăria unui mare hotel din municipiu care a fost închisă, dar şi de amplul control din Piaţa Centrală din oraş, care s-a lăsat cu amenzi grele şi închiderea unui magazin de carne.

Astăzi, 14 aprilie 2022, prin intermediul unei informări de presă, Sorin Susanu dezvăluie că aceste acţiuni l-au deranjat pe preşedintele ANPC, Horia Constantinescu (foto 1), care a solicitat note explicative comisarilor gălăţeni participanţi la controale, încercând să-i sperie şi intimideze. "Dl. preşedinte ANPC, Horia Constantinescu, a solicitat note explicative colegilor care au participat la acţiunile prezentate de către mine, încercând să-i sperie şi intimideze. Este extrem de supărat ca au ajuns imaginile problemelor descoperite în presă şi doreşte ca acest lucru să nu se mai întâmple. Înţelegând că ocupă o funcţie politică, nu vreau să cred că este o ingerinţă a politicului în actul de control sau că există interese personale de altă natură. Consider că activitatea CRPC Galaţi trebuie să fie una transparentă şi aşa va fi cât timp voi coordona eu această regiune", a transmis Sorin Susanu.

Reamintim că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a emis o decizie de detaşare la Galaţi, pentru o perioadă de 2 luni, a comisarului şef al Regionalei Braşov, Sorin Susanu. Presa naţională l-a numit "Cattani de la ANPC" pentru că acesta nu ţine cont de interesele politicienilor. S-a contrat puternic cu primarul Braşovului şi, în perioada în care a fost şef al Protecţiei Constumatorilor Timiş, Sorin Susanu l-a verificat inclusiv pe fostul edil al oraşului Timişoara, Nicolae Robu, după ce acesta din urmă a tăiat, în 2019, cablurile aeriene din Timişoara.


Articole înrudite