22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Chiulangii băgați la ore de poliție la Galați (VIDEO)
Chiulangii băgați la ore de poliție la Galați (VIDEO)

ACTIVITĂŢI CONTINUATE DE POLIŢIŞTII GĂLĂŢENI PENTRU CREŞTEREA GRADULUI DE SIGURANŢĂ ÎN UNITĂŢILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR ŞI ÎN ZONELE ADIACENTE!

"La data de 21 septembrie 2023, în prima parte a zilei, în zona de competenţă teritorială a Secţiilor 2 şi 3 de Poliţie Galaţi, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară împreună cu cei din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi, de la Secţiile 1-5 Poliţie au acţionat în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, în vederea creşterii gradului de siguranţă al elevilor şi a personalului didactic.
Poliţiştii au acţionat şi pe linia prevenirii absenteismului şcolar şi a delicvenţei juvenile în incinta, precum şi în zonele adiacente instituţiilor şcolare, dar şi pentru combaterea traficului şi consumului de droguri şi băuturi alcoolice în rândul elevilor.
Astfel de activităţi au fost efectuate atât în incinta unităţilor de învăţământ, cât şi în imediata apropiere a acestora, la localurile de alimentaţie publică tip cafe-bar sau săli de jocuri electronice tip casino / slot-machine.
S-a acţionat în zona a 6 unităţi de învăţământ, fiind verificate 7 unităţi de alimentaţie publică şi cazinouri. Au fost legitimate 36 de persoane şi au fost identificaţi 5 elevi de clase diferite de a 9-a, respectiv a 12-a, care absentau de la orele de curs. După ce au fost prezentaţi factorilor de conducere din unităţile de învăţământ din care fac parte, elevii au intrat la orele de curs", potrivit IPJ Galați.

Acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare pe raza judeţului Galaţi, atât în mediul urban, cât şi în cel rural! VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite