25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Arestat după ce a furat camera video din lift - VIDEO
Galaţi: Arestat după ce a furat camera video din lift - VIDEO

La data de 31 ianuarie 2024, la ora 16:32, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Galaţi au fost sesizaţi prin apel S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi sustras camera de înregistrare video montată în interiorul liftului din scara unui bloc situat pe bulevardul Galaţi, din municipiul Galaţi.
Ajunşi la imobilul indicat, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă şi au concluzionat că un bărbat, a cărui identitate nu a putut fi stabilită pe moment, ar fi comis această faptă în cursul aceleaşi zile. A fost efectuată cercetarea la faţa locului şi a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
În urma vizionării imaginilor înregistrate pe camerele de supraveghere video, precum şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana bănuită de furtul camerei video, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 37 de ani, persoană fără adăpost de pe raza municipiului Galaţi.
De asemenea, poliţiştii au stabilit că aceeaşi persoană ar fi încercat, în data de 30 noiembrie 2023, să sustragă o bicicletă din scara unui bloc de locuinţe situat pe strada Oţelarilor din municipiul Galaţi (video mai jos). A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de tentativă la furt calificat.
În data de 2 februarie 2024, cel bănuit a fost depistat de poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Galaţi şi, ulterior, a fost condus la sediul Secţiei 3 Poliţie Galaţi, în vederea audierii şi continuării cercetărilor.
După administrarea probatoriului în cele două cauze penale, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a bărbatului, iar în data de 3 februarie 2024, după prezentarea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi şi apoi la Judecătoria Galaţi, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite