În cea de-a doua zi a lunii mai, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au aplicat un număr record de sancţiuni contravenţionale pentru o singură zi: 182 de amenzi în valoare totală de 20.490 lei. Tot în acea zi au fost reţinute 4 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare.
A fost identificat în trafic conducătorul auto D.V.V., de 34 de ani, din Tecuci, care conducea autoturismul cu numărul GL-08-TVP, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,23mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost sancţionat cu 910 lei şi reţinerea permisului de conducere pentru 90 de zile.
Conducătorul auto P.V de 57 de ani din Tecuci, în timp ce se afla la volanul autoturismului cu numărul GL-59-EEE ( taxi) şi circula pe strada Unirii din Tecuci, nu a acordat prioritate de trecere unei fetiţe de 9 ani, care se afla în traversare regulamentară pe trecerea de pietoni, acroşând-o uşor. Şoferul grăbit a fost sancţionat cu 280 lei şi reţinerea permisului de conducere pentru 30 de zile.
Mopedistul C.B.I., de 17 ani, din comuna Brăhăşeşti, la data de 1 mai a.c. orele 23.00, în timp ce circula cu mopedul cu numărul GL-47-Brăhăşeşti pe DC 86, în interiorul localităţii, a acroşat-o pe N.S., de 65 de ani, din aceeaşi localitate, care a suferit o fractură a oaselor gleznei stângi. Poliţia rutieră efectuează cercetări faţă de mopedist pentru a lămuri împrejurările în care s-a produs evenimentul, cât şi cu privire dacă se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Din statisticile poliţiei se constată că în ultimul timp şi-au făcut simţită prezenţa pe drumurile publice din ce în ce mai multe motoscutere, în special în zonele rurale. Cei mai mulţi dintre conducătorii unor astfel de vehicule nu deţin atestat de absolvire a cursurilor de legislaţie rutieră, ori nu îndeplinesc şi alte condiţii prevăzute de lege pentru a deveni participanţi la trafic într-o astfel de calitate.
„Biroul Rutier Tecuci atenţionează părinţii şi alte persoane majore, deţinătoare de motoscutere, să nu permită minorilor să le conducă pe drumurile publice decât dacă au împlinit 16 ani şi îndeplinesc celelalte condiţii legale. Ori de câte ori pleacă de acasă cu astfel de vehicule, să le atragă atenţia asupra respectării normelor rutiere, cât şi cu privire la adoptarea unei atitudini preventive de a conduce. Sancţiunile prevăzute de lege sunt destul de mari, iar pentru că minorii în general nu au venituri, obligaţia de plată revine tot în sarcina părinţilor”, a informat cms. şef. Ionel Cîlici, şeful Biroului Rutier Tecuci.