Prima sesiune a repartizării computerizate a candidaţilor în liceele de stat s-a încheiat ieri, pe 12 iulie. În judeţul nostru au rămas locuri disponibile ce vor putea fi ocupate la viitoarea repartizare computerizată.
După intrarea în topul judeţelor cu cea mai mică promovabilitate la Bacalaureat, judeţul nostru a înregistrat de această dată un succes, liceul cel mai elitist al Galaţiului intrând în top 10 la nivel naţional. Astfel, Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”, liceul cel mai performant al judeţului, s-a clasat pe locul 6 la nivel naţional, făcând parte din topul primelor 10 licee clasate în întreaga ţară. Liceul gălăţean a împărţit locul cu alte două licee constănţene clasate, ca şi cel gălăţean, cu acceaşi medie minimă. Cea mai mică medie a CNVA pentru anul 2011 a fost 9.39, similară anului 2010, şi s-a înregistrat la acelaşi profil ca şi anul trecut, respectiv Ştiinţe sociale.
În acest an, cea mai mică medie de admitere a fost 3.33, înregistrându-se la Grupul Şcolar „Simion Mehedinţi” pentru profilul Estetica şi igiena corpului omenesc.
În acest an au fost disponibile pentru elevii înscrişi în clasa a IX-a
6.120 de locuri în mediul urban (la profilele: real - 1.410, uman - 600, servicii – 1230, resurse naturale şi protecţia mediului - 600) şi 510 în cel rural (real – 60; tehnic - 210; servicii – 180; resurse naturale şi protecţia mediului – 60).
Locuri vacante
Au rămas locuri neocupate la câteva licee din judeţul nostru. Pentru municipiul Galaţi situaţia locurilor disponibile este următoarea: COLEGIUL ECONOMIC “VIRGIL MADGEARU” (4 locuri la profilul Servicii Turism şi alimentaţie, la cursuri de zi, bilingv română - franceză); COLEGIUL TEHNIC “AUREL VLAICU” profil tehnic, respectiv: Electronică automatizări 50 de locuri; Electromecanică 29 de locrui; Mecanică 52 de locuri; la Colegiul “PAUL DIMO”, cu profil tehnic, respectiv: Electronică automatizări 41 de locuri; Electric 23 de locuri; Electromecanică 20; la Grupul Şcolar “Anghel Saligny”cu profil tehnic: Construcţii, instalaţii şi lucrări publice 113 locuri; Mecanică 13 locuri şi la Grupul Şcolar “SIMION MEHEDINÞI” tehnic – 44 de locuri la profilul Construcţii, instalaţii şi lucrări publice.
La Tecuci au rămas neocupate locuri la Grupul Şcolar “Ovid Calendoiu” - 54 de locuri la profilul tehnic Construcţii, instalaţii şi lucrări publice; la profilele de servicii au rămas pentru Comerţ 26 de locuri disponibile, şi 1 la Estetica şi igiena corpului omenesc.
Alte locuri disponibile în judeţul nostru se află la: Grupul Şcolar “HORTENSIA PAPADAT BENGESCU” din Iveşti, cu profil tehnic 8 locuri - Industrie textilă şi pielărie; Grupul Şcolar “COSTACHE CONACHI” din Pechea, cu profil tehnic, 5 locuri la Mecanică; şi la Grupul Şcolar “EREMIA GRIGORESCU” din Tg. Bujor, cu profil tehnic, 69 de locuri la Construcţii, instalaţii şi lucrări publice; 8 locuri la Industrie textilă şi pielărie şi 44 de locuri la Fabricarea produselor din lemn.
Mai există şanse
Candidaţii care nu au participat la prima repartizare computerizată sau nu au fost repartizaţi vor putea completa fişele de opţiuni în intervalul 14 iulie - 19 iulie, pentru înscrierea la cea de a doua sesiune a repartizării computerizate. Dacă şi după cea de a doua sesiune a repartizării computerizate mai rămân locuri disponibile, se va organiza o a treia sesiune de repartizare computerizată organizată pentru ocuparea locurilor rămase vacante. Cea de-a treia repartizare computerizată în licee va avea loc între 5 şi 7 septembrie.