Vineri, cu începere de la ora 12.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va a avea loc vernisajul expoziţiei temporare „Strategii de supravieţuire în lumea insectelor”, manifestare organizată de instituţia gălăţeană alături de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” din Bacău. Expoziţia aduce în faţa publicului o imagine de ansamblu a lumii insectelor de pe Terra, prezentând modalităţile pe care le folosesc acestea pentru a supravieţui. Aproximativ 300 de exemplare din mai multe specii de insecte vor fi expuse în cadrul acestei inedite expoziţii: fluturi, gândaci, viespi, bondari, libelule, furnici, ploşniţe, efemeride, ţânţari, muşte, urechelniţe, colembole, albine, trichoptere, fasmide, greieri, lăcuste, etc.
„Insectele reprezintă 56,3% din organismele care trăiesc pe Terra, adică mai mult de jumătate. În acestă lume aglomerată, insectele supravieţuiesc folosind adevărate strategii. Unele dintre ele folosesc ofensiva, aşa cum fac libelula sau chiar buburuza, iar altele sunt defensive, precum gândacii, fluturii sau greierii. Pe lângă mesajul ştiinţific al expoziţiei, de cunoaştere a lumii insectelor, ne dorim să transmitem vizitatorilor şi un apel la protejarea mediului înconjurător, multe dintre insecte contribuind puţin dar sigur la evoluţia normală a biodiversităţii care ne înconjoară”, a declarat muzeograf Mihaela Cristescu, coordonatoarea expoziţiei.
Ineditul expoziţiei constă în faptul că insectele sunt prezentate în habitatul natural caracteristic lor. Expoziţia „Strategii de supravieţuire în lumea insectelor” va fi putea fi vizitată în perioada 22 iulie - 16 octombrieiar programul de vizitare este următorul: 10.00 - 18.00 (miercuri, joi, vineri), 10.00 - 20.00 (sâmbătă, duminică).