La Galaţi, mii de oameni au asistat la slujba Bobotezei, care s-a ţinut, ca de obicei, pe Faleza Superioară, în faţa Bisericii Precista. Oamenii au aşteptat ca Î.P.S. Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, să sfinţească apele, apoi zona de interes s-a mutat pe Faleza Inferioară. Acolo alte mii de oameni au umplut spaţiul până la limită, dorind să vadă când se aruncă în apă Crucea Bobotezei şi cine o prinde. 11 gălăţeni s-au încumetat să se arunce în apele Dunării pentru a pune mâna pe Crucea Bobotezei, în timp ce militarii au tras trei salve.
În acest an Crucea Bobotezei a fost prinsă de Emilian Carp, un şomer în vârstă de 27 de ani. Fericit că a reuşit să prindă Crucea, tânărul nici nu mai simţea frigul şi a arătat tuturor Crucea, ignorând faptul că pompierii îl aşteptau cu pături.
„E prima oară când sar şi am şi prins Crucea. M-a ajutat Cel de Sus. Nu mă aşteptam. Eu nu am loc de muncă, de cinci ani sunt şomer, dar acum poate dă Dumnezeu să găsesc şi eu ceva”, a spus Emilian Carp.
Din cei 11 gălăţeni care s-au aruncat în apele Dunării ca să prindă Crucea Bobotezei, doar 8 au fost declaraţi apţi de echipajul medical care i-a consultat înainte. De fapt s-au prezentat 12 persoane la echipajul Ambulanţei, dar unul nu a riscat să se arunce pe proprie răspundere. Printre cei care au sărit în Dunăre după Crucea Bobotezei deşi medicii le-au interzis se numără şi Ion Netcu, în vârstă de 63 de ani şi care de 23 de ani sare după Crucea Bobotezei, deşi a prins-o doar de două ori. „Nu mi-au dat voie medicii să sar în apă, dar am făcut-o pe propria mea răspundere şi uite că Dumnezeu m-a ajutat. Mă pregătesc cu zile înainte pentru săritură. Alerg, înot şi mă menţin în formă”, a spus Ion Netcu.
Când s-a dat drumul la împărţirea aghiasmei din cele 12 butoaie sfinţite, gălăţenii s-au îmbulzit, ca de obicei, cu sticlele ţinute deasupra capului, dar jandarmii au reuşit să evite incidentele.