04 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
10 oraşe cu vedere la „capătul Pământului”
10 oraşe cu vedere la „capătul Pământului”

Ce vedere de la fereastră v-ar impresiona cel mai mult? Largul unui ocean sau priveliştea uimitoare de la înălţimea unui zbor de pasăre? Unii doresc să vadă munţii, o grădină cu flori, iar alţii – propria curte. Astăzi vă propunem o călătorie virtuală prin câteva locuri unde vederea de la fereastră este una uimitoare.

1. Oraşul Ronda
Ronda este un oraş antic din provincia Málaga din Spania. Acesta se află la o altitudine de 750 de metri deasupra nivelului mării pe două platouri muntoase unite printr-un pod peste un chei situat la o înălţime de 100 de metri. Descrierea în cuvinte a priveliştii uimitoare de la ferestrele caselor localnicilor este aproape imposibilă.

2. Oraşul Manarola
Acest oraş pitoresc din provincia italiană Liguria parcă ar creşte din coasta muntelui. La o asemenea vedere uimitoare de la ferestră localnicii nu trebuie să mai viseze, deoarece este aceeaşi din fiecare casă!

3. Oraşul Bonifacio
Uimitorul oraş Bonifacio se află la o altitudine de 70 de metri deasupra Mării Mediterane. Acesta este un orăşel pitoresc din Corsica, situat chiar pe stânci. Probabil, locuitorii acestuia nu se mai tem demult de înălţime.

4. Oraşul Cape Town
Cape Town este un port exotic de la capătul Africii, situat pe coasta Oceanului Atlantic. După acesta urmează doar Antarctica!

5. Oraşul Tropea
Tropea este o staţiune unică din sudul Italiei, renumită nu doar pentru albastrul de smarald al mării, ci şi pentru faptul că, aici, o parte dintre case sunt construite pe vârful unei stânci. Conform legendei, oraşul a fost construit de Hercule care, întorcându-se din Spania s-a oprit pe frumoasa „coastă a zeilor”. Oraşul s-a dezvoltat pe o faleză greu accesibilă la o altitudine de 60 de metri.

6. Oraşul Sintra
Sintra este loc care a fost preamărit de romanticii secolului al XIX-lea şi admirat de regii portughezi. Sintra a fost venerat de vechii celţi şi reconstruit conducătorii mauri. Acest oraş misterios este o adevărată bijuterie a Portugaliei.

7. Oraşul Madeira
Arhipelagul tropical cu peisaje spectaculoase – Madeira – este, pe bună dreptate, numit „grădina plutitoare” sau „perla Atlanticului”. Să vizitezi locuitorii acestui loc uimitor merită fie şi pentru vederea de la ferestrele caselor lor.

8. Oraşul North Bondi
Această suburbie din Sydney, Australia, se înalţă deasupra faimoasei plaje Bondi Beach, unde surferii vin să cucerească unele dintre cele mai mari valuri din această ţară.

9. Oraşul Castellfollit de la Roca
Locuitorii oraşului Castellfollit de la Roca şi-au ales un loc periculos în care să trăiască. Aici casele sunt amplasate pe marginea falezei, care se ridică la o înălţime de 50 de metri. Astfel, circa o mie de locuitori ai Castellfollit de la Roca trăiesc, literalmente, în case cu vedere la marginea prăpastiei.

10. Oraşul Santorini
Cu aproximativ 3.500 de ani în urmă, ca urmare a unei explozii vulcanice în Marea Egee s-a format un arhipelag minunat format din cinci insule. Numele arhipelagului, Santorini, îl poartă şi insula principală a acestuia. Orice persoană care a vizitat acest loc, cel puţin o dată, nu va putea să-l mai uite vreodată.

Articole înrudite

La data de 3 decembrie 2023, în jurul orei 17:05, la intersecţia dintre strada 1 Decembrie 1918 ş ...

Grav accident cu victime în judeţul Galaţi

Ole, ole, mulţumim Oţelule !

Cutremur, duminică noaptea, de 4,7 grade