Cântăreaţa Sia a mărturisit că suferă de sindromul Ehlers-Danlos şi alte afecţiuni Recomandat

Miercuri, 09 Octombrie 2019 10:39
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cântăreaţa australiană Sia a mărturisit că suferă de durere cronică cauzată de o afecţiune neurologică, precum şi de o boală a ţesutului conjunctiv cunoscută sub denumirea de sindromul Ehlers-Danlos, informează DPA, citat de Agerpres.
Într-un rar moment de sinceritate, artista, cunoscută pentru discreţia privind propria persoană şi înfăţişare, a făcut această mărturisire pe contul său de Twitter, urmărit de milioane de persoane, încurajându-i pe cei care se confruntă cu aceleaşi probleme de sănătate.
"Bună, sufăr de dureri cronice, o afecţiune neurologică, Ehlers Danlos, şi vreau doar să le spun celor dintre voi care se confruntă cu dureri fizice sau emoţionale că vă iubesc; nu vă lăsaţi", a scris Sia pe Twitter. "Viaţa e grea, durerea e deprimantă şi nu sunteţi singuri".
Interpreta hitului ''Chandelier'' a revenit cu detalii despre acest sindrom care, potrivit Institutelor Naţionale de Sănătate (NIH), poate avea drept efecte secundare de la o uşoară slăbire a articulaţiilor la complicaţii ce pot pune viaţa în pericol. Mulţi dintre pacienţii diagnosticaţi cu Ehlers-Danlos ''au pielea sensibilă, cu aspect de catifea, extrem de elastică şi fragilă'' şi sunt predispuşi la vânătăi, a precizat NIH.
Sia a oferit informaţii suplimentare referitoare la problemele sale neurologice şi de sănătate mintală, precizând că intenţionează să ia o pauză din activitatea muzicală pentru a urma un tratament pentru sindromul de stres posttraumatic (PTSD) complex.
Cântăreaţa a dezvoltat de asemenea nevralgie - descrisă de NIH ca ''durere ascuţită, intensă, de-a lungul unui nerv'' - cauzată de complicaţiile survenite în urma unei proceduri medicale anterioare.
"Dacă doriţi mai multe informaţii, este nevralgie cauzată de o intervenţie chirurgicală de rutină, cu trei ani în urmă", a precizat artista despre această afecţiune neurologică. "Fac o pauză pentru a urma terapie intensivă pentru PTSD complex. Se pare că diagnosticul de tulburare bipolară de tipul II a fost greşit".
Sia a dezvăluit public cu mai mulţi ani în urmă că suferă de tulburare bipolară de tip II, afecţiune pe care a pus-o pe seama faptului că fuma prea mult canabis când era mai tânără.
În finalul mesajului, cântăreaţa şi-a exprimat compasiunea pentru cei care nu au acces la servicii medicale aşa cum a avut ea încurajându-i pe cei care se luptă cu boala să nu renunţe.
"Sunt mulţi oameni care suferă mai mult ca mine", a scris artista. ''Cel puţin, eu dispun de resurse. Sunt alături de cei care se chinuie în sistemul de sănătate. Nu renunţaţi''.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu